درختچهگیاهان آپارتمانیگیاهان زینتیگیاهان فضای باز

معرفی انواع گل یاس – پرطرفدارترین گونه های یاس

گل یاس یکی از گیاهان گلده است که گونه های مختلفی دارد، این گیاه به دلیل شرایط نگهداری آسان مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است، در این مقاله قصد داریم تا گونه های پرطرفدار گل یاس را به شما عزیزن معرفی نماییم، پس حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.

 معرفی گل یاس

گل یاس گیاهی زیبا است که معمولا از اواسط خرداد تا اواخر شهریور به گل می نشیند، این گیاه به دلیل مقاومت بالا و رایحه ای دلپذیر مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.

  • نام انگلیسی: jasmine
  • رشد به صورت: بوته ای و تک شاخه
  • زادخواست: مناطق گرمسیری اقیانوسیه
  • اندازه: حداکثر 5 متر
  • زمان گلدهی: اواسط خرداد تا اواخر شهریور
  • روش های تکثیر: بذر و قلمه زدن

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گل یاس و روش نگهداری آن حتما به مقاله نگهداری گل یاس در وب سایت ما مراجعه کنید.

انواع گل یاس

گل یاس گونه های بسیار مختلفی و زیادی دارد که در این مطلب قصد داریم تا بهترین و پرطرفدار ترین گونه های این  گیاه را معرفی نماییم.

1. یاس رازقی یا عربی

یکی از گونه های شناخته شده گل یاس می باشد که برای اولین بار در مناطق جنوب شرقی آسیا دیده شده است. گل های این گونه معمولا با رنگ های سفید یا صورتی ملایم دیده می شوند. جالب است بدانید رایحه این گونه کمی شدیدتر از برخی دیگر از گونه ها می باشد و بویی شبیه به وانیل دارد. این گونه را به نام یاس عربی نیز می شناسند.

یاس رازقی یا عربی
یاس رازقی یا عربی

2. یاس لیمویی

این گونه گل هایی به رنگ سفید دارد و به خاطر رایحه ای مانند لیمو، به نام یاس لیمویی شناخته می شود. معمولا این گونه را می توانید به صورت بوته ای در باغچه ها یا روی دیوار ها مشاهده نمایید.

گل یاس لیمویی
گل یاس لیمویی

3. گل یاس شب بو

حتما این نوع گل یاس را مشاهده کرده اید. بیشتر افراد معمولا این گونه را به نام گل شب بو می شناسند اما در واقع گل شب بو یکی از گونه های گل یاس است، این گونه در شب ها باز می شود و رایحه بسیار دلپذیری دارد، پخش بو این گونه بسیار زیاد است و حتی می توان از چند صد متری رایحه آنرا استشمام کرد.

جالب است بدانید این گیاه را به نام محبوب شب نیز می شناسند. در مورد گل های این گونه باید بدانید، معمولا به رنگ های سفید یا زرد کم رنگ مشاهده می شوند.

یاس شب بو
شب بو

4. یاس امین الدوله

یاس امین الدوله یکی از گونه های زیبا و خاص گل یاس است که به صورت بوته ای در فصل تابستان می روید. گل های این گونه به رنگ های سفید، زرد و صورتی کم رنگ دیده می شود.

پخش بو این گونه نیز مانند سایر گونه ها زیاد است و برای اولین بار در اروپا مشاهده شده است.

یاس امین الدوله
یاس امین الدوله

5. یاس پاکوتاه

این گونه به یاس ایتالیایی نیز معروف است و گل هایی به رنگ زرد دارد. همانطور که از نامش پیداست گل های این گونه به شاخه های اصلی چسبیده هستند. یاس پاکوتاه از زیبا ترین گونه های گل یاس به شمار می رود.

یاس پاکوتاه
یاس پاکوتاه

6. یاس کوتوله

این گونه نیز مانند گونه قبلی گل هایی به رنگ زرد دارد با این تفاوت که یاس کوتوله دارای گل برگ های نازک تر و کوچک تری نسبت به یاس ایتالیایی می باشد. جالب است بدانید از گل های این گونه معمولا برای تزیین دسته گل استفاده می شود.

یاس کوتوله
یاس کوتوله

7. یاس ستاره ای

گل یاس ستاره ای دارای گل های زیر و سفید رنگ می باشد که روی ساقه های رونده رشد می کنند. گفته می شود این گونه از گل یاس بومی مناطق چین یا ژاپن می باشد.

یاس ستاره ای
یاس ستاره ای

8. گل یاس مرجانی

گل یاس مرجانی دارای گل هایی به رنگ سفید با مرکز نارنجی رنگ است که معمولا در شب و با تاریک شدن هوا باز می شوند. برخی از افراد این گونه را با گل شب بو اشتباه می گیرند اما باید دقت کنید این گونه دارای مرکز نارنجی رنگ است و پخش بو کمتری نسبت به یاس شب بو دارد.

یاس ستاره ای
یاس ستاره ای

9. گل یاس داونی

این گونه به صورت بوته ای رشد می کنند به همین خاطر در بیشتر باغچه ها برای زیبا شدن مکان کاشته می شود. این گونه دارای گل های ریز و به رنگ سفید با گل برگ های نازک می باشد.

یاس داونی
یاس داونی

10. یاس پادشاه

این گونه از گل یاس بومی هند است و به صورت گسترده در این کشور پرورش داده می شود زیرا از این گونه برای ساخت جوهر استفاده می شود.

یاس پادشاه
یاس پادشاه

11. گل یاس سلطنتی یا یاس چمپا

این گونه از گل یاس به نام یاس سلطنتی یا Royal Jasmine شناخته می شود اما در کشور ایران آنرا به نام یاس چمپا نیز می شناسند. این گونه در هندوستان به صورت انبوه پرورش داده می شود و به علت رایحه بسیار دلپذیر در صنعت عطر سازی کاربرد دارد.

جالب است بدانید این گونه یکی از گونه های رونده گل یاس است و اگر آنرا در شرایط مناسبی نگهداری کنید به یک گیاه رونده بسیار زیبا و خوش بو تبدیل خواهد شد.

یاس سلطنتی
یاس سلطنتی

12. یاس بنفش

یاس بنفش دارای گل هایی با 5 گل برگ به رنگ بنفش می باشد. این گونه از گل یاس دارای رایحه بسیار مطبوع و دلنشین است. یاس بنفش معمولا در تمام طول سال به گل می نشیند.

یاس بنفش
یاس بنفش

13. یاس صورتی

این گونه معمولا به صورت بوته ای رشد می کند و با گل هایی با طیف رنگی سفید-صورتی به چشم می خورد. یاس صورتی شرایط نگهداری آسانتری نسبت به سایر گونه ها دارد و می تواند در شرایط سخت به خوبی رشد کند. ناگفته نماند که یاس صورتی از گونه های خوش بو گل یاس می باشد.

یاس صورتی
یاس صورتی

14. یاس وحشی

یاس وحشی یکی از گونه های عجیب گل یاس می باشد زیرا بر خلاف سایر گونه ها، رایحه ای ندارد. این گونه معمولا در فصل های بهار و تابستان به گل می نشیند. در صورتی که شرایط نگهداری را برای این گونه به خوبی فراهم کنید، می توانید رشد خوبی را از آن شاهد باشید. این گونه به صورت رونده رشد می کند و با گل هایی به رنگ زرد دیده می شود.

لازم به توضیح است یاس وحشی را با نام گل یاس ایکسورا نیز می شناسند.

یاس وحشی
یاس وحشی

15. گل یاس جنگلی

این گونه دارای گل هایی به رنگ سفید و گاهی با لبه های صورتی است که به صورت رونده رشد می کند. برای اینکه این گونه از گل یاس به محل شما جلوه زیبایی بدهد می توانید آنرا در کنار یک دیوار قرار دهید تا یاس جنگلی، دیوار را با گل های زیبایش بپوشاند.

یاس جنگلی
یاس جنگلی

16. یاس واهل

یاس واهل دارای گل هایی به رنگ سفید می باشد و در کشور ایتالیا کشت می شود. این گونه می تواند تا حدود 2 متر رشد کند. همچنین جالب اسب بدانید در برخی از کشور های پیشرفته از گل یاس واهل برای استخراج روغن استفاده می شود.

یاس واهل
یاس واهل

17. گل یاس ژاپنی

یاس ژاپنی بر خلاف نامش بومی چین است و با گل هایی به رنگ زرد دیده می شود. در زبان فارسی این گونه را به نام یاس شیرازی نیز می شناسند. یاس ژاپنی از دیگر گونه های رونده گل یاس است. این گونه در فصل های بهار و تابستان به گل می نشیند و دوستدار آب و هوای گرم و معتدل می باشد.

یاس ژاپنی
یاس ژاپنی

18. یاس کیپ یا گاردنیا

این گونه از گل یاس می تواند تا 2 متر نیز رشد کند. این گونه دارای برگ های سبز و گل های سفید رنگ می باشد. در صورتی که شرایط نگهداری را به خوبی برای گل یاس کیپ فراهم کنید شاهد رشد خوب آن خواهید بود. ناگفته نماند که می توانید این گیاه را در گلدان نیز پرورش دهید.

یاس کیپ
یاس کیپ

19. یاس هلندی

یاس هلندی یکی از گونه های زیبا این گل است که در زمان بلوغ طول آن به 3 متر نیز می رسد. این گونه از گل یاس دارای برگ های ضخیم تری نسبت به سایر گونه ها می باشد و با گل هایی به رنگ سفید دیده می شود. یاس هلندی یکی از مقاومترین گونه های گل یاس است که در شرایط مختلف به خوبی رشد می کند.

یاس هلندی
یاس هلندی

20. یاس زمستانی

دلیل نامگذاری این گونه از گل یاس به آن خاطر است که این گونه نسبت به سرما مقاوم است و معمولا در فصل زمستان به گل می نشیند. این گونه دارای گل هایی به رنگ سفید یا زرد می باشد که رایحه بسیار ملایم و دلپذیری دارند. این گونه نیز مانند بیشتر گونه های گل یاس رونده است و به همین خاطر توصیه می شود آنرا در کنار درخت یا دیوار بکارید.

یاس زمستانی
یاس زمستانی

21. یاس زرد

این گونه یکی از گونه های بسیار زیبا گل یاس و است و دارای گل هایی به رنگ زرد می باشد. یاس زرد به صورت بوته ای رشد می کند و تاثیر بسزایی در زیبا شدن محیط اطرافش دارد.

یاس زرد
یاس زرد

22. گل یاس نارنجی

این گونه مانند گل یاس زرد می باشد با این تفاوت که  برگ هایی به رنگ نارنجی دارد. این گونه دارای گل های بسیار عطری است. ساقه های این گیاه رونده هستند و تا طول 2 متر نیز رشد خواهند کرد.

سوالات متداول گل یاس

در این مقاله با انواع گل یاس آشنا شدیم، لذا در ادامه به برخی از سوالات متداول و پر تکرار که در مورد این گیاه زیبا پرسیده می شود، پاسخ خواهیم داد. 

آیا امکان نگهداری از گل یاس در آپارتمان وجود دارد؟ 

بله، شما می توانید گل یاس را درون یا بیرون آپارتمان نگهداری کنید و پرورش دهید. 

انواع گل یاس کدام است؟ 

گل یاس گونه های مختلفی دارد مانند یاس رازقی، یاس واهل، یاس ژاپنی، یاس هلندی، یاس شب بو، یاس زرد، یاس نارنجی و …

تفاوت یاس سفید و رازقی چیست؟ 

معمولا به یاس رازقی همان یاس سفید هم می گویند، زیرا گل یاس رازقی معمولا به رنگ سفید دیده می شود.

دلیل خشک شدن ساقه و برگ های گل یاس چیست؟ 

قرار دادن گیاه در معرض تابش شدید نور خورشید و آبیاری کم باعث خشک شدن ساقه و برگ های گل یاس می شود. 

دلیل زرد شدن برگ های گل یاس چیست؟ 

یکی از سوالاتی که معمولا برای اکثر افراد پیش می آید این است که چرا برگ های گل یاس زرد می شود، باید بدانید یکی از علت های اصلی زرد شدن برگ های این گیاه کمبود مواد مغذی و آبیاری بیش از اندازه می باشد. 

شرایط نگهداری از گل یاس چیست؟شرایط نگهداری از این گیاه در مقاله نگهداری گل یاس به طور کامل توضیح داده شده است.

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا پرطرفردار ترین گونه های گل یاس را برای شما عزیزان معرفی نماییم. در صورتی که شما گونه دیگری از گل یاس می شناسید خوشحال می شویم آنرا در بخش دیدگاه ها برای ما بنویسید تا آن گونه را به این صفحه اضافه نماییم.

در صورت داشتن سوال در مورد نگهداری گل یاس حتما به صفحه نگهداری گل یاس مراجعه کنید. در صفحه نگهداری گل یاس به طور کامل، تمامی شرایط نگهداری گل یاس به همراه روش های تکثیر و رفع بیماری ها توضیح داده شده است.

سردبیر

جایاگرین | راهنمای جامع نگهداری گیاهان - جایاگرین فعالیت خود را از سال 99 در زمینه گیاهان آغاز کرده است. در این وب سایت سعی کردیم تا هر آنچه برای نگهداری، پرورش، تکثیر و رفع بیماری های گیاهان احتیاج دارید را به شما توضیح دهیم.

نوشته های مشابه

‫10 دیدگاه ها

  1. درود وعرض ادب
    مقاله جالب وکاربردی درنتیجه باید ممنون وسپاسگزاربود.😃💖

  2. سلام خسته نباشید
    مرسی از توضیحات خوبتون، فقط میخواستم تشکر کنم از بابت این مواردی که ذکر کردید در مورد انواع گل یاس
    من تقریبا اکثر سایت ها رو مطالعه کردم ولی شما از همه کامل تر توضیح داده اید.
    ممونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا