گیاهان زینتیگیاهان آپارتمانی

شرایط نگهداری گل برگ انجیری + بهترین روش تکثیر گیاه برگ انجیری

برگ انجیری یکی از گیاهان آپارتمانی با شرایط نگهداری راحت است که به آسانی در منزل قابل پرورش می باشد. در این مقاله از وبسایت جایاگرین به تمامی نکاتی که برای نگهداری از گل برگ انجیری باید بدانید اشاره خواهیم کرد، بنابراین در صورتی که تمایل به نگهداری گل برگ انجیری در منزل را دارید حتما این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید.

آشنایی با گیاه برگ انجیری

گیاه برگ انجیری به دلیل مقاوم بالا، شرایط نگهداری راحتی داشته و به خوبی در منزل قابل پرورش می باشد، این گیاه به دلیل داشتن مقاومت بالا و احتمال خرابی بسیار پایین برای کسانی که تجربه کافی در نگهداری از گیاهان ندارند گزینه بسیار مناسبی می باشد. گیاه برگ انجیری بومی مناطق بارانی و مرطوب جنوب مکزیک بوده و به همین خاطر در شرایط گرم و مرطوب به خوبی رشد خواهد کرد.

این گیاه برگ های پهن و ریشه های طویلی دارد و در صورت مساعد بودن شرایط می تواند حتی با چندین متر نیز رشد نماید. برگ انجیری دارای انواع مختلفی بوده که اکثر این گونه ها دارای شرایط نگهداری مشابه می باشند.

در زبان انگلیسی برگ انجیری را با نام Swiss cheese plant می شناسند در حالی که نام علمی آن MONSTERA DELICIOSA است. جالب است بدانید فیلودندرون یکی از نام های گیاه برگ انجیری در زبان فارسی می باشد.

برگ انجیری دارای برگ های پهن با شیار ها و حفره های متعددی می باشد که وجود این شیار ها دلیل علمی دارد. همانطور که گفته شد گل برگ انجیری بومی جنگل های مکزیک می باشد و دلیل وجود این شیار ها روی برگ ها به خاطر در امان ماندن شاخه و برگ ها از باران های شدید و سیل آسا آن مناطق است، زیرا باران به راحتی از این شیار ها عبور کرده و احتمال شکستگی شاخه های گیاه با وجود این شیار ها بسیار کاهش می یابد.

تا اینجا کمی با این آشنا شدیم اما روش نگهداری و تکثیر این گیاه چگونه است؟ در ادامه به تمامی موارد در نگهداری از گیاه برگ انجیری اشاره شده است.

انواع-برگ-های-گیاه-برگ-انجیری
انواع گونه های برگ انجیری

شرایط نگهداری گیاه برگ انجیری

آبیاری گل برگ انجیری

برای نگهداری گل برگ انجیری در منزل باید بدانید که این گیاه مانند اکثر گیاهان، به آبیاری زیاد حساس است و توانایی تحمل آنرا ندارد، لذا در صورتی که گیاه را در آب غوطه ور کنید یا آبیاری را بیش از اندازه انجام دهید، ریشه های این گیاه دچار پوسیدگی شده و در نتیجه برگ های زرد خواهد شد.

 به طور معمول در فصل تابستان هفته ای یکبار آبیاری برای گیاه کافی می باشد. التبه قبل از ابیاری فیلودندرون حتما دقت کنید که خاک به عمق دو سانتی متر خشک باشد، در صورت خیس و مرطوب بودن خاک توصیه می شود گیاه را آبیاری نکنید.

برای بررسی خشکی خاک می توانید از چوب یا انگشت استفاده نمایید. برای این کار تنها کافیست یک تکه چوب را تا عمق دو سانتی متری خاک فرو کنید و سپس بیرون آورید، اگر به چوب، خاک چسبیده بود به معنی خیس بودن خاک می باشد.

در فصول سرد سال نیز باید آبیاری را به هفته ای یکبار کاهش دهید. در این فصول نیز قبل از آبیاری حتما چک کنید که خاک گیاه کاملا خشک شده باشد و سپس آبیاری را انجام دهید.

رشد-زیاد-برگ-انچیری

نور مناسب برای رشد برگ انجیری

برگ انجیری در تمامی محیط ها با شرایط نوری مختلف به خوبی رشد می کند اما برای رشد بهتر، توصیه می شود گیاه را در محیط هایی با نور غیر مستقیم و ملایم قرار دهید. نگهداری گیاه در نزدیکی پنجره های جنوبی به طوری که روزانه چندین ساعت نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کند، بسیار مناسب می باشد.

دقت داشته باشید قرار دادن گیاه برگ انجیری در برابر نور سوزان خورشید باعث زرد شدن برگ ها و ایجاد لکه های سوختگی روی برگ خواهد شد.

رطوبت مناسب گل برگ انجیری

همانطور که گفته شد برگ انجیری در محیط های گرم و مرطوب به خوبی رشد می کند بنابراین در صورتی که می خواهید این گیاه رشد خوبی داشته باشد، باید با روش های مخلتف رطوبت مورد نیاز آنرا تامین نمایید.

در صورتی که تمایل دارید با استفاده از روش غبارپاشی رطوبت این گیاه را تامین کنید، باید هر دو الی سه روز یکبار این کار را انجام دهید و در روز های گرم، از غبارپاشی گیاه خودداری نمایید. بهتر است زمانی که هوا خنک است مانند اول صبح یا پس از غروب آفتاب گیاه را غبارپاشی کنید، زیرا غبارپاشی برگ ها در زیر نور خورشید باعث سوختگی و ایجاد لکه های سفید روی برگ ها خواهد شد.

همچنین می توانید از روش ساخت جزیره، برای تامین رطوبت فیلودندرون استفاده نمایید. این روش به طور کامل در مقاله گیاه گندمی توضیح داده شده است.

پرورش-و-نگهداری-گیاه-برگ-انجیری

دما مناسب گیاه برگ انجیری

این گیاه می تواند در دما های بالا به خوبی رشد نماید، اما از نگهداری آن در دما های پایین خودداری کنید. زیرا سردی هوا باعث سرمازدگی گیاه شده و ساقه ها حالتی افتاده پیدا خواهند کرد. توصیه می شود برگ انجیری را در دمای زیر 15 درجه قرار ندهید، بنابراین اگر این گیاه را در بیرون از خانه پرورش می دهید، حتما در فصل زمستان آنرا به درون خانه انتقال دهید.

همچنین نگهداری گیاه در دماهای بالای 30 درجه توصیه نمی شود، بنابراین بهترین شرایط دمایی برای نگهداری برگ انجیری، دمایی بین 15 تا 30 درجه می باشد.

خاک برگ انجیری

برای نگهداری و پرورش برگ انجیری نیاز به خاک خاصی ندارید و حتی می توانید از خاک های آماده برای آن استفاده نمایید. فقط دقت داشته باشید این گیاه حتما باید در خاک سبک با زهکشی بالا نگهداری شود، زیرا در صورتی که خاک زهکشی مناسبی نداشته باشد، آب ناشی از آبیاری از گلدان خارج نشده و ریشه های گیاه دچار پوسیدگی خواهد شد.

همچنین می توانید از ترکیب خاک های کمپوست و خاک برگ یا خاک آماده باغچه برای این گیاه استفاده نمایید.

کوددهی برگ انجیری

این گیاه نیاز به کوددهی خاصی ندارد اما در صورتی که تمایل دارید گیاه شما شما رشد سریعتر با برگ های پهن تر داشته باشد، می توانید ماهی یک بار در فصول رشد، گیاه را کوددهی نمایید. دقت کنید توصیه می شود به جای کوددهی گیاه، در زمان تعویض گلدان، خاک آنرا نیز تعویض کنید تا دیگر نیازی به کوددهی نداشته باشید.

برگ-های-گل-برگ-انجیری

تعویض گلدان

برگ انجیری دارای رشد آهسته ای بوده و به همین خاطر شما هر 2 الی 3 سال یکبار نیاز به تعویض گلدان پیدا خواهید کرد. التبه هر زمان که ریشه های گیاه از خاک بیرون زد نیز می توانید به دنبال گلدانی بزرگتر برای گیاه خود باشید.

البته در انتخاب سایز گلدان باید دقت کنید، گلدان را خیلی بزرگ انتخاب نکنید، زیرا در گلدان های بزرگ بیشتر انرژی گیاه، صرف ریشه زایی شده و رشد گیاه شما کاهش چشمگیری خواهد داشت.

همانطور که گفتیم حتما در زمان تعویض گلدان، از خاک تازه استفاده کنید تا مواد مورد نیاز برگ انجیری برای ادامه رشد به خوبی تامین گردد.

سمی بودن برگ انجیری

معمولا یکی از سوالاتی که قبل از خرید برگ انجیری برای افراد پیش می آید این است که آیا برگ انجیری سمی است؟ باید بدانید، برگ انجیری یکی از گیاهانی است که مانند دیفن باخیا دارای برگ ها و شیره سمی می باشد و به همین خاطر توصیه می شود دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری شود.

 شیره برگ انجیری در صورت بلعیده شدن باعث ایجاد التهابات دهان و مشکلات گوارشی متعددی از جمله اسهال و استفراغ خواهد شد. همچنین در صورت تماس شیره با پوست، احتمال ایجاد حساسیت و التهاب پوستی وجود دارد.

به دلیل سمی بودن شیره توصیه می شوید در زمان تکثیرگیاه یا تمیز کردن برگ ها، حتما از دستکش های مناسب استفاده نمایید تا در صورت تماس شیره با پوست، پوست شما دچار التهاب نشود.

سمی بودن برگ انجیری
سمی بودن برگ انجیری

تمیز کردن برگ ها

برگ انجیری دارای برگ های پهن و زیبایی می باشد که تمیز بودن این برگ ها باعث افزایش زیبایی آن خواهد شد. برای تمیز کردن این برگ ها با استفاده از یک پارچه مرطوب روی سطح برگ ها را به آرامی تمیز کنید تا شاخه های آن نشکند. دقت داشته باشید برای تمیز کردن برگ ها تنها از آب استفاده کنید و از تمیز کردن این برگ ها با استفاده از مواد شیمیایی خودداری نمایید.

تکثیر برگ انجیری

برگ انجیری را به میتوان با استفاده از روش های پایین تکثیر کرد.

  • تکثیر با بذر
  • تکثیر از طریق ریشه های هوایی
  • تکثیر برگ انجیری با قلمه زدن

تکثیر برگ انجیری با بذر

یکی از روش ها برای تکثیر این گیاه استفاده از بذر می باشد، برای تکثیر برگ انجیری با این روش باید بذر های این گیاه را از گلخانه ها خریداری کنید و این بذر ها را در بستر خاک کمپوست بکارید.

پس از کاشتن بذر ها در خاک باید خاک را مرطوب نگهدارید.

پس از گذشت چندین هفته اولین نشانه های رویش گیاه نمایان خواهد شد.

زمانی که گیاه به خوبی رشد کرد و به اندازه مناسب رسید می توانید آنرا به گلدان بزرگتری انتقال دهید.

تکثیر با استفاده از ریشه های هوایی

برگ انجیری یکی از گیاهانی است که دارای ریشه های هوایی می باشد، لذا می توانید این ریشه ها را در خاک بخوابانید و زمانی که گیاه جدید رشد کرد، انرا از گیاه مادری جدا نمایید.

قلمه زدن برگ انجیری

قلمه زدن این گیاه یکی از بهترین روش های تکثیر می باشد که برای این کار کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.

  • ابتدا با استفاده از یک چاقو یا قیچی تیز، یکی از شاخه های گیاه که 2 الی 3 برگ داشته باشد را جدا کنید.
  • قلمه جدا شده را در خاک کمپوست و سبک بکارید. دقت کنید حتما قلمه را در سطح خاک بکارید، برای این کار توصیه می شود یک چوب در خاک فرو کنید و قلمه را به آن ببندید.
  • گیاه را در محیطی با دمایی بین 20 الی 25 درجه قرار دهید.
  • رطوبت مورد نیاز خاک را تامین کنید تا قلمه های کاشته شده در خاک ریشه دار شوند.
  • پس از گذشت چند هفته قلمه ها ریشه دار شده و شما توانسته اید به راحتی برگ انجیری خود را تکثیر نمایید.
تکثیر-گیاه-برگ-انجیری
قلمه زدن برگ انجیری

روش تکثیر برگ انجیری از طریق برگ

برای تکثیر گل برگ انجیری از طریق برگ باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • برگ هایی که اندازه متوسط دارند را از گیاه مادری جدا کنید.
  • برگ های جدا شده نباید ساقه ای با طول بیشتر از 7 تا 10 سانتی متر داشته باشند.
  • برگ های جدا شده را در خاک کمپوست بکارید.
  • برگ ها باید در سطح خاک کاشته شوند و در صورت کاشت در عمق خاک احتمال رشد آنها به شدت کاهش خواهد یافت.
  • برگ های کاشته شده در خاک را در محیطی با دمایی بین 20 تا 25 درجه قرار دهید.
  • خاک را مرطوب نگهدارید و دقت کنید به برگ ها نور کافی برسد.
  • پس از چند هفته برگ های کاشته شده در خاک ریشه دار می شوند و شما توانسته اید با روش برگ، گیاه برگ انجیری خود را تکثیر کنید.
تکثیر برگ انجیری از طریق برگ
تکثیر برگ انجیری از طریق برگ

بیماری ها و مشکلات برگ انجیری

در نگهداری تمامی گیاهان ممکن است با برخی از مشکلات و بیماری هایی رو به رو شوید که در ادامه روش برطرف کردن مشکلات و بیماری های رایج گل برگ انجیری را برای شما بیان خواهیم کرد.

زرد شدن برگ های برگ انجیری

یکی از اصلی ترین مشکلاتی که ممکن است در نگهداری از برگ انجیری با آن مواجه شوید، زرد شدن برگ ها می باشد که علت اصلی آن آّبیاری نادرست گیاه است. در صورتی که آبیاری را بیش از اندازه انجام دهید یا آب اضافی ناشی از آبیاری به دلیل عدم زهکشی مناسب خاک، از گلدان گیاه خارج نشود ریشه های گیاه دچار پوسیدگی شده و برگ ها شروع به زرد شدن خواهند کرد.

پس توصیه می شود حتما به آبیاری برگ انجیری دقت فراوانی داشته باشید. برای مقابله و حل این مشکل توصیه می شود، مدتی آبیاری گیاه را کاهش داده و تا قبل از خشک شدن کامل خاک، آنرا آبیاری نکنید.

پژمرده شدن برگ ها

پژمرده شدن برگ ها به دو علت خشکی خاک و آبیاری بیش از اندازه رخ می دهد، لذا در صورت مشاهده پژمردگی برگ ها، ابتدا خاک را به خوبی بررسی کنید، در صورتی که خاک گیاه کاملا خشک بود و آبیاری گیاه را به درستی انجام داده اید، علت پژمردگی برگ ها خشکی و تشنگی گیاه می باشد.

اما اگر خاک کاملا مرطوب بود و گیاه را دائما آبیاری می کردید، ریشه های گیاه شما به علت آبیاری بیش از اندازه دچار پوسیدگی شده است.

شیار-های-برگ-انجیری

لکه های قهوه ای روی برگ ها

در صورت مشاهده لکه های قهوه ای روی برگ ها که یک هاله زرد دور آن باشد، نشانه از بیماری های قارچی گیاه است.

برای برطرف کردن این مشکل باید برگ هایی که دارای این لکه ها می باشند را از گیاه جدا کنید و تا مدتی ابیاری گیاه را کاهش دهید و غبارپاشی را به طور کامل قطع نمایید تا از ادامه فعالیت این قارچ ها جلوگیری کنید.

لکه های سفید زیر برگ ها

در صورت مشاهده شته و شپشک های ریز و سفید رنگ در زیر و روی برگ ها نشانه از وجود شپشک آرد الود می باشد که می توان با استفاده از قارچ کش های مخصوص شپشک آردآلود به راحتی این شپشک ها را ازبین برد.

گونه-های-برگ-انجیری

پاسخ به سوالات پرتکرار در نگهداری گل برگ انجیری

در صورتی که شما از برگ انجیری نگهداری کنید، حتما با سوالات مختلفی روبرو خواهید شد که در این مقاله برخی از این سوالات را پاسخ خواهیم داد.

علت قارچی شدن برگ انجیری چیست؟

قارچی شدن یکی از مشکلات گل برگ انجیری است که معمولا به خاطر آبیاری و غبارپاشی نامناسب رخ می دهد و باعث می شود تا لکه های قهوه ای روی برگ های گیاه شما ایجاد شود. برای برطرف ساختن این مشکل باید آبیاری را به طور کامل متوقف کرده و از غبارپاشی گیاه خودداری کنید.

همچنین می توانید از قارچ کش های مخصوص گل برگ انجیری برای از بین بردن این قارچ ها استفاده نمایید.

بهترین قارچ کش برای برگ انجیری کدام است؟

قارچ کش های شیمیایی بسیار زیادی برای گیاهان وجود دارد که ویژگی های مختلفی با همدیگر دارند اما اگر به دنبال یک قارچ کش خانگی برای گل برگ انجیری هستید توصیه می کنیم از دارچین استفاده کنید.

برای ساخت این قارچ کش خانگی کافیست صد گرم دارچین را در پنج لیتر آب حل کنید و روی برگ های گیاه و نواحی قارچی شده اسپری نمایید.

نگهداری-گل-برگ-انجیری-در-منزل

نحوه تکثیر برگ انجیری چگونه است؟

شما می توانید این گیاه را با روش های قلمه زدن، ریشه های هوایی و کاشت بذر، تکثیر نمایید که تمامی این روش ها در بخش مربوطه در همین صفحه توضیح داده شده است.

روش قلمه زدن برگ انجیری چگونه است؟

در بخش تکثیر گل برگ انجیری به طور کامل روش قلمه زدن گل برگ انجیری توضیح داده شده است. برای مشاهده روی لینک 👈 قلمه زدن برگ انجیری کلیک کنید.

تکثیر برگ انجیری از طریق ریشه هوایی چگونه است؟

برای تکثیر با این روش می توانید ریشه های هوایی را در خاک بکارید.

روش تکثیر برگ انجیری از طریق برگ چگونه است؟

باید برگ ها را به صورت قلمه از گیاه مادری جدا کنید و در خاک کمپوست بکارید. برگ های کاشته شده را در محیطی مرطوب با نور ملایم قرار دهید تا ریشه دار شوند.

عکس-انواع-گل-برگ-انجیری
عکس-انواع-گل-برگ-انجیری

زمان تعویض گلدان برگ انجیری چه زمانی است؟

این گیاه رشد نسبتاً آهسته ای دارد، به همین دلیل هر 2 الی 3 سال یکبار نیاز به تعویض گلدان خواهد داشت.

خاک مناسب برگ انجیری چه خاکی است؟

می توان از خاک های معمولی و خاک باغچه برای این گل استفاده کرد اما تنها مورد مهم در خاک این گیاه، زهکشی مناسب آن است که باید به آن دقت ویژه ای داشته باشید. منظور ما از زهکشی این است که پس از آبیاری به راحتی آب اضافی از گلدان گیاه خارج شود. زیرا ماندن آب درون خاک و مرطوب بودن دائمی خاک، باعث پوسیدگی ریشه و زرد شدن برگ ها می شود.

علت خشک شدن ریشه های هوایی برگ انجیری چیست؟

علت این مشکل به خاطر دمای بالای محیط و خشکی گیاه می باشد که توصیه می شود برای جلوگیری از این اتفاق حتماً رطوبت محیط اطراف را به خوبی تامین نمایید.

علت زرد شدن برگ انجیری چیست؟

این مشکل معمولا به خاطر آبیاری بیش از اندازه و پوسیدگی ریشه های گیاه رخ می دهد.

برای پرپشت شدن برگ انجیری چه کاری انجام دهیم؟

می توانید از کود های محلول یا غیر محلول برای گیاه استفاده نمایید. همچنین توصیه می شود گیاه را در محیطی با نور و رطوبت بیشتر قرار دهید.

کلام پایانی

برگ انجیری یکی از گیاهان زیبا آپارتمانی است که بومی مناطق گرم و مرطوب کلمبیا و مکزیک می باشد، بنابراین مقاومت بالایی داشته و به راحتی قابل پرورش توسط افراد مبتدی خواهد بود. این گیاه دارای شیره سمی بوده و به همین خاطر باید در نگهداری از آن دقت لازم را داشته باشید.

در این مقاله به طور کامل تمامی موارد در نگهداری از گیاه برگ انجیری برای شما بیان شد که می توانید به راحتی و با رعایت این نکات، از برگ انجیری مراقبت کرده و آنرا تکثیر نمایید. در صورت داشتن هر گونه سوال آنرا در ادامه همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان، پاسخگوی شما عزیزان باشند.

انواع-برگ-انجیری

جایاگرین

جایاگرین | راهنمای جامع نگهداری گیاهان - جایاگرین فعالیت خود را از سال 99 در زمینه گیاهان آغاز کرده است. در این وب سایت سعی کردیم تا هر آنچه برای نگهداری، پرورش، تکثیر و رفع بیماری های گیاهان احتیاج دارید را به شما توضیح دهیم.

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. مرسی از توضیحاتتون
    برگ انجیری واقعا یکی از گیاهان خیلی قشنگه که بنظرم باید تو هر خونه ای باشه

  2. سلام، آخرین برگ برگ انجیری من هنوز باز نشده بود که کنده شد، ساقه اش هنوز هست. دیگه برگ نمی ده ینی؟ چیکارش کنم؟

    1. سلام دوست من
      احتمالا برگ ها کوچک هستند، صبر کنید تا بیشتر رشد کنن به احتمال زیاد مشکل برطرف خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا