گیاهان آپارتمانیگیاهان زینتیگیاهان فضای باز

مقاله جامع پرورش و نگهداری گل اطلسی + راهنما تکثیر

گل اطلسی یکی از گیاهانی است که از زمان های قدیم در خانه اکثر ایرانی وجود داشته است، بیشتر افراد معمولا این گل را در کنار گلدان های شمعدانی خود قرار می دادند. گل اطلسی به خاطر شرایط نگهداری ساده، سرعت رشد بالا و داشتن گل های زیبا به یکی از گیاهان بسیار پرطرفدار تبدیل شده است. شما می توانید این گیاه را در اکثر نقاط خانه و حتی در بیرون از خانه نیز پرورش دهید. نگهداری از این گیاه به قدری ساده است که بعد از مطالعه این صفحه حتما تصمیم به خرید یکی از گونه ای گل اطلسی خواهید گرفت، برای آشنایی کامل با شرایط نگهداری این گیاه زیبا حتما تا انتها این مقاله همراه وب سایت جایاگرین باشید.

آشنایی اولیه با گل اطلسی

اطلسی یکی از گیاهان بومی کشور آمریکا است که در اکثر کشور ها نگهداری می شود. در زبان انگلیسی گل اطلسی را به نام petunia می شناسند. این گیاه گونه های بسیار متنوعی دارد و به همین خاطر با رنگ های بسیار زیاد دیده می شود.

لازم به ذکر است برخی از گونه های گل اطلسی عمر کوتاهی دارند و برخی دیگر نیز تا چند سال بدون هیچ مشکل رشد می کنند. به عبارت ساده تر این گیاه دارای گونه های یک ساله و چند ساله می باشد.

اگر شرایط محیطی را برای این گیاه تامین کنید شاهد رشد سریع آن خواهد بود. تنها موردی که در این گیاه باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید، سرمای بیش از اندازه است، زیرا سرما می تواند باعث از بین رفتن گیاه شما شود.

البته دقت داشته باشید گل اطلسی ساقه های نازک و نحیفی دارد به همین خاطر باد های شدید می تواند موجب شکستن ساقه های این گیاه شود پس اگر آنرا در بیرون از منزل نگهداری می کنید حتما به این موضوع توجه داشته باشید.

گل های گل اطلسی
گل های گل اطلسی

شرایط نگهداری گل اطلسی

قبل تر به طور خلاصه با خصوصیات این گیاه آشنا شدیم، در ادامه به بررسی شرایط نگهداری آن خواهیم پرداخت.

آبیاری

یکی از قسمت های بسیار مهم نگهداری تمامی گیاهان، آبیاری می باشد و اگر شما آبیاری را به درستی انجام دهید می توانید آسیب های گیاه را به حداقل برسانید.

گل اطلسی کمی نسبت به خشکی مقاوم است اما آبیاری بیش از اندازه باعث از بین رفتن گیاه و پوسیدگی ریشه ها شود.

برای گلدهی و رشد بهتر توصیه می کنیم تا خاک گیاه را همیشه مقداری مرطوب نگهدارید.

در فصل تابستان یک روز در میان و در فصل زمستان هفته ای دو بار گیاه اطلسی را آبیاری کنید تا مشکلی برای رشد نداشته باشد. البته حتما قبل از آبیاری بررسی کنید که خاک گیاه کاملا خشک شده باشد و در صورت خیس بودن خاک، بهتر است آبیاری را به روز دیگر موکول کنید.

نور مناسب

از آنجایی که گل اطلسی یک گیاه گلده است به نور زیادی نیز احتیاج دارد به همین خاطر آنرا در محیطی قرار دهید که روزانه 6 الی 7 ساعت نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کند.

نور بیش از اندازه و شدید آفتاب باعث خشک شدن گل و برگ های گیاه خواهد شد، لذا توصیه می کنیم در روز های بسیار داغ تابستان گلدان را به درون منزل انتقال دهید.

گل اطلسی بنفش
گل اطلسی بنفش

رطوبت مناسب اطلسی

این گیاه برای رشد نیاز به رطوبت خاصی ندارد و در شرایط رطوبتی مختلف به خوبی رشد می کند. بنابراین نیاز به انجام فعالیت خاصی برای تامین رطوبت گل اطلسی ندارید.

دما

دما یکی از مواردی که است که در نگهداری از گل اطلسی اهیمت بسیاری دارد، زیرا دمای پایین یا دمای بیش از اندازه بالا باعث از بین رفتن گیاه می شود.

بهترین بازه نگهداری برای پرورش این گیاه، دمای بین 15 تا 30 درجه می باشد. بنابراین در روز های سرد تابستان حتما گیاه را به درون منزل انتقال دهید تا با مشکل مواجه نشود.

خاک

خاک این گیاه باید زهکشی بالایی داشته باشد تا آب اضافی ناشی از آبیاری به خوبی از گلدان خارج گردد. در صورتی که در انتخاب خاک این گیاه مشکل دارید می توانید از خاک های آماده گیاهان آپارتمانی استفاده نمایید.

کوددهی

برای افزایش سرعت رشد و گلدهی بهتر می توانید از کود های مخصوص گیاهان آپارتمانی برای این گیاه استفاده نمایید. کوددهی بیش از اندازه نه تنها باعث افزایش رشد گیاه نشده بلکه موجب سوختگی ریشه و از بین رفتن گیاه شما خواهد شد، پس حتما در کوددهی دقت داشته باشید و بیشتر از مقدار توصیه شده به گیاه خود کود ندهید.

هرس کردن گیاه

هر چند وقت یکبار گل، برگ و ساقه های خشک شده و پوسیده را از گیاه جدا کنید تا برگ های جدید بتوانند رشد کنند. همچنین ساقه های بیش از اندازه رشد کرده را قلمه بزنید تا گیاه شما گلدهی بیشتری را تجربه کند.

گلدهی

اطلسی به صورت خود به خودی به گل می نشیند و برای گلدهی آن نیاز به انجام کار خاصی نیست. به طور معمول اگر تمامی شرایط نگهداری گل اطلسی را به خوبی رعایت کنید می توانید حداقل تا 3 ماه پس از کاشت بذر و در اواخر فصل بهار، شاهد گلدهی آن باشید.

تکثیر و نحوه کاشت گل اطلسی در گلدان

تکثیر گل اطلسی با روش های قلمه زدن و کاشت بذر امکان پذیر است که در ادامه این دو روش را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.

کاشت بذر گل اطلسی

  • برای تکثیر با این روش باید ابتدا بذر گل اطلسی را خریداری نمایید.
  • در اواخر بهمن بذر ها را در خاک سبک و مناسب بکارید و کمی خاک را مرطوب کنید.
  • در اواخر بهار بذر ها رشد کرده و سر از خاک بیرون می آورند
  • پس از آن باید، بذر ها رشد کرده را به گلدان انتقال دهید.
  • رشد گل اطلسی پس از جوانه زدن بذر بسیار کند است و معمولا حدود 12 هفته زمان لازم است تا گیاه شما رشد قابل توجهی داشته باشد. بنابراین صبور باشید.

نکته مهم که در کاشت بذر باید به آن دقت داشته باشید این مورد است که بذر ها را نباید در عمق خاک کاشته شوند، در صورتی که بذر ها در قسمت های عمقی خاک کاشته شوند، به احتمال خیلی زیاد رشد نخواهند کرد.

قلمه زدن گل اطلسی

قلمه زدن از دیگر روش های موثر برای تکثیر این گیاه است که می توانید از این روش نیز استفاده نمایید. برای تکثیر گیاه اطلسی با روش قلمه زدن کافیست مراحل زیر را به ترتیب دنبال نمایید.

  • ابتدا قلمه هایی به طول 10 الی 15 سانتی متر را در فصل تابستان از گیاه مادری و ساقه های ضخیم جدا نمایید.
  • قلمه های جدا شده را در خاک بسیار سبک مانند ماسه بکارید
  • رطوبت خاک را تامین کنید و منتظر باشید تا قلمه ها ریشه دار شوند.
  • قلمه ها را در محیط های گرم و مرطوب نگهداری کنید.
  • پس از چند هفته قلمه ها ریشه دار می شوند و شما با موفقیت گل اطلسی خود را تکثیر کرده اید.
گل اطلسی ریز

مشکلات و بیماری های گل اطلسی

 زرد شدن برگ ها و گل ها

این مشکل به دلیل آبیاری بیش از اندازه رخ می دهد، بنابراین در صورتی که گیاه شما به این بیماری دچار شد، آبیاری آنرا کاهش داده و تا قبل از خشک شدن خاک آنرا آبیاری نکنید.

خشک شدن گل و برگ ها

این مشکل به خاطر تشنگی رخ می دهد، پس سعی کنید تا همیشه گیاه را آبیاری کنید و مقداری خاک آنرا مرطوب نگهدارید. دقت داشته باشید در این شرایط آبیاری را بیش از اندازه انجام ندهید، زیرا آبیاری بیش از اندازه نیز باعث پوسیدگی ریشه گیاه شما خواهد شد.

آفت های گل اطلسی

معمولا این گیاه مورد حمله آفت علف هرز قرار می گیرد که می توانید با استفاده از حشره کش های مخصوص این آفت را از بین ببرید.

این علف هرز به دور ساقه های گیاه می پیچد و از شیره گیاه شما تغذیه می کند، به همین خاطر اگر آنرا از بین نبرید، این آفت گیاه شما را از بین خواهد برد.

تکثیر بذر گل اطلسی
آشنایی کامل با گل اطلسی

کلام پایانی

در این مطلب سعی کردیم تا هر آنچه که شما برای نگهداری گل اطلسی نیاز است بدانید را عنوان کنیم، به همین خاطر شما با رعایت موارد گفته شده در این مقاله می توانید به راحتی گل اطلسی را پرورش دهید و مشکلات آنرا برطرف نمایید.

در صورت داشتن هر گونه سوال آنرا در انتها همین مطلب از ما بپرسید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان ممکن، پاسخگوی شما عزیزان باشند.

بسیار خوشحالیم که ما را تا انتها این مطلب همراهی کردید😍❤

جایاگرین

جایاگرین | راهنمای جامع نگهداری گیاهان - جایاگرین فعالیت خود را از سال 99 در زمینه گیاهان آغاز کرده است. در این وب سایت سعی کردیم تا هر آنچه برای نگهداری، پرورش، تکثیر و رفع بیماری های گیاهان احتیاج دارید را به شما توضیح دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا