گیاهان زینتیگیاهان آپارتمانیگیاهان داروییگیاهان فضای باز

روش نگهداری گل زنبق + تمامی خواص زنبق

گل زنبق گیاهی زیبا و قد بلند است که به علت مقاومت بالا، دارای شرایط نگهداری راحتی می باشد. جالب است بدانید این گیاه زیبا را می توان در باغچه و داخل خانه نیز پرورش داد. در صورتی که در نگهداری از گیاهان حرفه ای نیستید، نگهداری و پرورش گل زنبق گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. در این مقاله از جایاگرین قصد داریم به طور کامل با گیاه زنبق آشنا شویم و شرایط نگهداری آن را با هم بررسی نماییم، پس حتما تا انتها این مقاله همراه ما باشید.

آشنایی ابتدایی با گل زنبق

بهتر است قبل از بررسی شرایط نگهداری این گیاه، در ابتدا کمی با آن اشنا شویم. جالب است بدانید گل زنبق از ترکیب چند نوع گل به وجود آمده است و زادگاه اصلی آن، آلمان و ژاپن می باشد. همانطور که گفته شد این گیاه مقاومت بالایی داشته و به همین دلیل می توان آنرا در باغچه یا در منزل پرورش داد.

نام علمی این گیاه Iris می باشد، باید بدانید ایریس نامی یونانی است و به خدایان روم باستان گفته می شود. گل زنبق عمری دراز داشته و در زمان رومیان باستان پرورش داده می شده است. حتی باغبابان در اطراف مزار فرغون ها این گل را می کاشتند.

پرروش-گل-زنبق

گل زنبق نماد چیست؟

این گل در کشور ها و فرهنگ های مختلف نماد های متفاوتی دارد. همچنین رنگ های مختلف این گیاه هر کدام یک نماد جداگانه دارند. به طور معمول و در بیشتر فرهنگ ها، زنبق نماد امید، تجربه، با ارزش بودن، ایمان و … می باشد.

شرایط نگهداری گل زنبق

قبل تر کمی با گل زنبق و تاریخچه آن آشنا شدیم، در ادامه روش نگهداری و پرورش این گیاه را برای شما توضیح خواهیم داد.

آبیاری زنبق

از آنجایی که این گیاه یکی از گیاهان گل ده می باشد، برای اینکه گلدهی آنر بهتر باشد، باید خاک آنرا همیشه مرطوب نگهدارید. توصیه می شود در فصل تابستان هر 2 روز یک بار گیاه را آبیاری کنید و در فصل زمستان آبیاری را به هفته ای یک بار کاهش دهید.

دقت داشته باشد نباید گل زنبق را در آب غرق کنید، زیرا آبیاری بیش از حد نه تنها باعث رشد بهتر و افزایش گلدهی نشده بلکه می تواند موجب پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه گردد.

روش-مناسب-برای-نگهداری-گل-زنبق

نور مناسب گل زنبق

گل زنبق گیاهی نور دوست است و اگر نور آنرا به خوبی تامین کنید، شاهد گلدهی بیشتر آن خواهید بود. نگهداری گیاه در کنار پنجره های جنوبی به طوری که روزانه 5 الی 7 ساعت نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کند، بسیار مناسب می باشد.

دقت داشته باشید زنبق را در معرض تابش نور شدید خورشید قرار ندهید، زیرا این کار باعث سوختن برگ ها و گل های گیاه خواهد شد. در صورتی که زنبق را در خارج از خانه نگهداری می کنید در روز های بسیار گرم و سوزان، در صورت امکان آنرا به درون خانه انتقال دهید.

دما مناسب زنبق

جالب است بدانید گل زنبق بر خلاف برخی از گیاهان مانند گل پتوس نسبت به سرما مقاوم است و کاهش دما باعث خرابی آن نخواهد شد. در صورتی که گیاه را در بیرون از خانه نگهداری می کنید در فصل زمستان خیالتان راحت باشد، زیرا این گل به سرما مقاوم است و دچار مشکل نخواهد شد.

تامین رطوبت گل زنبق

گل زنبق برای رشد بهتر نیاز به تامین رطوبت خاصی ندارد و می توان آنرا در محیط های مختلف با هر رطوبتی نگهداری کرد، به همین خاطر در پرورش این گیاه لازم نیست که دغدغه تامین رطوبت آنرا داشته باشید.

گل-زنبق-زرد

خاک مناسب گل زنبق

این گیاه به خاک خاصی نیاز ندارد و می توان از خاک های آماده برای پرورش آن استفاده کرد. در صورت تمایل می توانید از ترکیب خاک شن + ماسه + رس برای این گیاه استفاده نمایید.

لازم به توضیح است خاک این گیاه باید حتما زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی ناشی از آبیاری به راحتی از گلدان گیاه خارج شود. باید بدانید در صورتی که زهکشی خاک زنبق مناسب نباشد، آب در گلدان گیاه باقی مانده و ریشه های گیاه دچار پوسیدگی خواهند شد.

کوددهی زنبق

بهترین زمان برای کوددهی گل زنبق، زمان گلدهی آن می باشد، لذا هر زمان که اولین گل های گیاه را مشاهده کردید، باید اقدام به کوددهی آن نمایید. می توانید از کود های 30+5+15 طبق دستور نوشته شده روی بسته بندی برای این گیاه استفاده نمایید.

دقت کنید در فصل های پاییز و زمستان باید کوددهی را قطع کنید تا ریشه های گیاه دچار سوختگی نشود.

تعویض گلدان زنبق

زمان مشخصی برای تعویض گلدان گیاه زنبق مشخص نیست اما هر زمان که حس کردید گلدان گیاه برای آن کوچک شده است و ریشه های گیاه از گلدان بیرون زده اند می توانید اقدام به تعویض گلدان آن نمایید.

نکته: گلدان جدید را خیلی بزرگ انتخاب نکنید، زیرا در گلدان های بزرگ بیشتر انرژی گیاه به دلیل ریشه زنی مصرف می شود و تا مدتی رشد گیاه به طور کامل قطع خواهد شد.

دقت داشته باشید توصیه می شود حتما در زمان تعویض گلدان، خاک آنرا تعویض کنید، تا رشد گیاه با مشکل مواجه نشود.

روش-نگهداری-گل-زنبق

گلدهی گل زنبق

زمان گلدهی این گیاه، اواسط بهار تا اوایل تابستان می باشد. در صورتی که تمایل دارید این گیاه گلدهی بهتری داشته باشد، باید آنرا کوددهی کنید و در معرض نور بیشتر قرار دهید.

سمی بودن گیاه زنبق

اکثر افراد که گل زنبق را پرورش می دهند این سوال برایشان پیش می آید که آیا گل زنبق سمی می باشد؟ باید بدانید شیره گیاه زنبق حاوی ترکیبات سمی است که باعث ایجاد التهابات پوستی می شود. همچنین در صورت بلعیده شدن برگ ها و گل های این گیاه، دچار حالت تهوع خواهید شد، بنابراین بهتر است این گیاه را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.

فواید گل زنبق

به طور کامل در مورد شرایط نگهداری گل زنبق توضیح داده شد، اما خوب است کمی در مورد فواید آن صحبت نماییم.

امروزه از عصاره و جوشانده گل زنبق برای پاکسازی کبد استفاده می شود. گفته شده این گیاه برای درمان شوره سر، آسم، برونشیت و فشار خون نیز موثر می باشد.

جالب است بدانید در زمان های قدیم از این گیاه برای درمان التهابات پوستی استفاده می شده است.

در صورتی که پوست شما دچار آکنه می باشد باید بدانید استفاده از چای گل زنبق می تواند در کاهش و از بین رفتن این آکنه های پوستی کاملا موثر باشد.

نگهداری-گل-زنبق-در-باغچه

تکثیر گیاه زنبق

در این مقاله به طور کامل با شرایط نگهداری گیاه زنبق آشنا شدیم. احتمالا شما هم تمایل به تکثیر این گیاه داشته باشید. در صورتی که روش مناسب برای تکثیر گل زنبق را نمی دانید، در ادامه همین مقاله آن را به طور کامل توضیح داده ایم.

در مرحله اول باید پیاز های گل زنبق را تهیه کنیم. برای تهیه پیاز می توان گل مادری را از گلدان خارج کرده و یکی از پیاز های آنرا جدا نماییم.

پس از تهیه چندین پیاز باید آنها را با فاصله ای 10 تا 15 سانتی متری از هم، در گلدان بکاریم. دقت داشته باشید نوک پیاز های گل زنبق باید کمی از خاک بیرون باشد. در صورتی که پیاز ها را در عمق خاک بکارید، تکثیر به درستی انجام نمی شود.

پس از آنکه پیاز ها را در خاک کاشتید باید گلدان را در محیطی با نور ملایم قرار دهید و با آبیاری مناسب، خاک آنرا دائما مرطوب نگهدارید.

پس از گذشت چندین هفته گیاه شروع به رشد کرده و به گل می نشیند، در این مواقع باید گیاه را به محیط پر نور تری انتقال دهید تا گل ها بتوانند رشد بهتری داشته باشند.

پرورش-گل-زنبق

مشکلات گل زنبق

گل ندادن

یکی از اصلی ترین مشکلاتی که برای این گیاه رخ می دهد عدم گلدهی آن می باشد. در صورتی که گیاه شما به گل نمی نشیند باید در فصل های بهار و تابستان آنرا کوددهی کنید و گیاه را در محیط های پر نور تری نگهداری کنید.

زرد شدن برگ های گیاه

علت اصلی این مشکل می تواند پوسیدگی ریشه باشد، در صورتی که آبیاری را بیش از اندازه انجام دهید، ریشه دچار پوسیدگی شده و برگ های گیاه شروع به زرد شدن خواهند کرد.

وجود پشه یا شته در اطراف گیاه

وجود پشه و شته در اطراف گیاه زیاد مشکل جدی نیست و جای نگرانی ندارد. برای از بین بردن این حشرات موزی می توانید از قارچ کش های مخصوص برای گیاهان استفاده نمایید.

کلام پایانی

در این مقاله به طور کامل در مورد شرایط نگهداری این گیاه زیبا توضیح داده شد و برخی از خواص و فواید آن گفته شد. همانطور که گفته شد گل زنبق، گیاهی مقاوم است که به راحتی در منزل و باغچه قابل پرورش می باشد. در صورتی که در نگهداری از گیاهان حرفه ای نیستید، پروش گل زنبق انتخاب مناسبی برای شما می باشد.

در صورت داشتن هر گونه سوال آنرا در انتها همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان باشند.

خواص-گیاه-زنبق

سردبیر

جایاگرین | راهنمای جامع نگهداری گیاهان - جایاگرین فعالیت خود را از سال 99 در زمینه گیاهان آغاز کرده است. در این وب سایت سعی کردیم تا هر آنچه برای نگهداری، پرورش، تکثیر و رفع بیماری های گیاهان احتیاج دارید را به شما توضیح دهیم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا