گیاهان آپارتمانیگیاهان زینتی

روش نگهداری گل حسن یوسف + علت پژمرده شدن حسن یوسف

گل حسن یوسف یکی از گیاهانی است که تقریبا بیشتر افراد با آن آشنا هستند، این گیاه به دلیل داشتن برگ های دو رنگ در خانه اکثر افراد نگهداری می شود. همچنین شرایط نگهداری آسان باعث شده تا نظر بسیاری از دوست داران گل و گیاه، به حسن یوسف جلب شود. در این مقاله قصد داریم تا در مورد شرایط نگهداری گل حسن یوسف و تمامی نکات مربوط به آن صحبت کنیم، پس توصیه می کنیم حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

آشنایی با گل حسن یوسف

گل حسن یوسف یک گیاه علفی از خانواده نعنائیان است که در زبان انگلیسی با نام Solenostemon شناخته می شود. این گیاه بومی مناطق آسیا و استرالیا است و یکی از گیاهان همیشه سبز به شمار می رود. گل حسن یوسف معمولا با برگ های دو رنگ به رنگ های سبز و بنفش یا قرمز دیده می شود. این گیاه به دلیل شرایط نگهداری آسان مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است و در صورتی که شرایط محیطی برای گیاه مساعد باشد می تواند رشد خوبی از خود نشان دهد.

جالب است بدانید تکثیر کردن این گیاه با روش قلمه زدن امکان‌پذیر است و قدری ساده است که اگر شما یک گیاه حسن یوسف داشته باشید می توانید با قلمه زدن گلدان های زیادی از این گیاه بدست آورید. نکته مهم در مورد این گیاه سرمای محیط می باشد، در صورتی که قصد خرید این گیاه زیبا را دارید باید بدانید حسن یوسف به سرما، بسیار حساس است و نباید در محیط سرد قرار داده شود که در ادامه بیشتر با شرایط نگهداری گل حسن یوسف آشنا خواهیم شد.

برگ های حسن یوسف
برگ های حسن یوسف

نگهداری گل حسن یوسف

تا اینجا کمی با گل حسن یوسف آشنا شدیم و آنرا بیشتر شناختیم، در ادامه این صفحه تمامی شرایط نگهداری گل حسن یوسف با جزئیات کامل بیان شده است، بنابراین اگر قصد خرید یا نگهداری این گیاه را دارید باید حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

آبیاری مناسب گل حسن یوسف

گل حسن یوسف معمولا به آبیاری زیادی احتیاج دارد، بنابراین در فصول گرم سال باید هر روز آنرا آبیاری کنید و در فصول سرد سال آبیاری را به هفته ای دو الی سه بار کاهش دهید. البته همیشه قبل از آبیاری خاک گیاه را بررسی کنید و بعد از خشک شدن خاک، آبیاری حسن یوسف را انجام دهید.  

دقت داشته باشید در صورتی که آبیاری بیش از اندازه انجام شد، برگ های گیاه زرد می شود و ساقه ها شل می شوند، پس آبیاری بیش از اندازه برای گیاه اصلا خوب نیست.

آبیاری مناسب حسن یوسف
آبیاری مناسب حسن یوسف

رطوبت مناسب

این گیاه نیاز تامین رطوبت خاصی ندارد اما در صورتی که در شهر هایی با آب و هوای خشک مانند تهران زندگی می کنید، می توانید با تامین رطوبت، رشد این گیاه را بهبود ببخشید. غبارپاشی یکی از روش های تامین رطوبت است اما می توانید از روش ساخت جزیره برای تامین رطوبت این گیاه نیز استفاده کنید. لازم به ذکر است در صورت عدم تامین رطوبت مشکلی برای گیاه شما پیش نخواهد آمد اما بهتر است چند روز یکبار روی برگ ها را غبارپاشی کنید. دقت کنید غبارپاشی را یک تا دو ساعت قبل از طلوع یا بعد از غروب خورشید انجام دهید.

دمای مناسب حسن یوسف

بهترین دما برای نگهداری گل حسن یوسف دمایی بین 20 تا 35 درجه می باشد. در صورتی که محیط گیاه شما دمای خارج از این بازه داشته باشد، احتمال خرابی و از بین رفتن گیاه شما به شدت بالا خواهد بود.

دقت داشته باشید این گیاه به دمای پایین بسیار حساس است بنابراین در فصل زمستان به هیچ عنوان آنرا خارج از منزل یا در نزدیکی پنجره قرار ندهید، زیرا سرما می تواند به سادگی این گیاه را از بین ببرد.

نور مناسب حسن یوسف

نور مستقیم خورشید می تواند باعث ایجاد سوختگی در برگ های حسن یوسف شود، برای همین باید از قرار دادن این گیاه در نور مستقیم خورشید بپرهیزید. بهترین مکان برای نگهداری حسن یوسف، مکانی است که نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کند. توصیه می شود این گیاه را در نزدیکی پنجره جنوبی قرار دهید تا تابش شدید آفتاب باعث خرابی این گیاه نشود.

برخی تصور دارند که این گیاه در شرایط نوری کم می تواند رشد کند اما به هیچ وجه اینطور نیست، قرار دادن حسن یوسف در محیط کم نور می تواند باعث زرد شدن برگ های این گیاه شود، به همین خاطر اصلا انرا در محیط با نور کم قرار ندهید.

نور مناسب حسن یوسف
نور مناسب حسن یوسف

خاک مناسب گل حسن یوسف

خاک این گیاه باید زهکشی بالایی داشته و آب اضافی ناشی از آبیاری به راحتی از گلدان خارج شود. در صورتی که خاک سفت باشد، به دلیل خارج نشدن آن دائما مرطوب می ماند که این موضوع باعث پوسیدگی ریشه های گیاه و از بین رفتن حسن یوسف می شود.

می توانید از خاک باغچه + پرلیت برای این گیاه استفاده کنید اما حتما به زهکشی دقت ویژه ای داشته باشید.

کوددهی حسن یوسف

شما می توانید برای بهبود رشد گیاه در فصول رشد مانند بهار و تابستان گیاه را کوددهی کنید. برای کوددهی باید از کود هایی استفاده کنید که نیتروژن بالایی داشته باشند. دقت داشته باشید به هیچ عنوان در فصل پاییز و زمستان گیاه را کوددهی نکنید، زیرا در این فصول گیاه رشد چندانی ندارد و کوددهی باعث سوختگی ریشه های آن خواهد شد.

تعویض گلدان

معمولا این گیاه سالی یکبار نیاز به تعویض گلدان دارد، هر زمان که بیرون زدگی ریشه از انتها گلدان را مشاهده کردید به معنی آن است که زمان تعویض گلدان فرا رسیده است. دقت داشته باشید در زمان تعویض گلدان لازم نیست سایز گلدان جدید را بزرگ انتخاب کنید، زیرا حسن یوسف در گلدان های کوچک رشد بسیار بهتری دارد.

نکته: همیشه در زمان تعویض گلدان، خاک گیاه را تعویض کنید تا مواد مورد نیاز برای رشد در خاک تازه وجود داشته باشد و گیاه با مشکل کمبود مواد آلی و معدنی مواجه نشود.

هرس کردن

این گیاه رشد نسبتا سریعی دارد برای همین هر چند وقت یکبار باید آنرا هرس کنید تا فضای کافی برای رویش برگ های جدید آزاد شود. همانطور که در ابتدا گفته شد، این گیاه یکی از گیاهانی است که رشد علفی دارد برای همین هر چند وقت یکبار باید شاخه های بیش از اندازه بلند شده را قلمه بزنید و برگ های خشک و زرد شدن را جدا کنید. هرس کردن این گیاه کار بسیار ساده ای است و نیاز به داشتن مهارت خاصی نیست.

تکثیر حسن یوسف

تکثیر این گیاه بسیار ساده است و بهترین روش آن قلمه زدن می باشد. در صورتی که از گل حسن یوسف نگهداری می کنید و قصد تکثیر آنرا دارید حتما ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

قلمه زدن حسن یوسف

قلمه زدن یکی از بهترین روش های تکثیر این گیاه است و به سادگی امکان‌پذیر می باشد، برای قلمه زدن کافیست مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

  • در مرحله اول باید یکی از ساقه های گیاه با طول 15 سانتی‌متر را با کمک یک چاقو یا یک قیچی تیز جدا کنید.
  • در مرحله بعدی باید ساقه جدا شده را در آب قرار دهید. در این مرحله می توانید قبل از قرار دادن ساقه درون آب، به آن هورمون رشد بزنید تا سریعتر ریشه دار شود.
  • ظرف را در محیطی با دمایی بیشتر از 25 درجه قرار دهید و چند روز یکبار آب ظرف را تعویض کنید.
  • پس از گذشت چند هفته ساقه قرار داده شده در آب ریشه دار خواهد شد.
  • پس از ریشه دار شدن ساقه کافیست آنرا در گلدانی با خاک مناسب و زهکشی بالا بکارید.
  • پس از گذشت چند هفته ساقه درون خاک محکم می شود و شما شاهد اولین نشانه های رشد گیاه هستید.

با این روش می توانید به سادگی گل حسن یوسف خود را قلمه بزنید و آنرا تکثیر کنید.

نگهداری از گل حسن یوسف
نگهداری از گل حسن یوسف

بیماری ها و مشکلات حسن یوسف

در طول مدت نگهداری از این گیاه و سایر گیاهان شما حتما با برخی از مشکلات و بیماری ها روبرو خواهید شد که در ادامه برخی از رایج ترین مشکلاتی که برای گل حسن یوسف رخ می دهد را بیان کرده ایم.

زرد شدن برگ های حسن یوسف

علت اصلی زرد شدن برگ های حسن یوسف آبیاری بیش از اندازه می باشد. در صورتی که شما آبیاری را بیش از اندازه انجام دهید و خاک گلدان زهکشی مناسب نداشته باشد و آب اضافی از گلدان خارج نشود، احتمال پوسیدگی ریشه و زرد شدن برگ های گیاه به شدت بالا خواهد بود.

همچنین نگهداری حسن یوسف در محیط کم نور می تواند باعث زرد شدن برگ ها و کاهش رشد گیاه شود.

بنابراین در صورتی که شاهد زرد شدن برگ های این گل بودید باید حتما آبیاری و شرایط نوری گیاه را مورد بررسی قرار دهید.

سوختگی برگ ها

سوختگی برگ ها و ایجاد لکه های قهوه ای روی برگ ها می تواند نشانه از آفتاب سوختگی گیاه حسن یوسف باشد. همانطور که گفته شد باید این گیاه را در محیطی قرار دهید که نور ملایم و غیر مستقیم خورشید را دریافت کند.

در صورتی که با این مشکل مواجه شدید به احتمال زیاد گیاه شما زیر نور شدید خورشید قرار دارد که برای برطرف کردن این مشکل کافیست آنرا به پشت پنجره های جنوبی منزل قرار دهید.

این مشکل می تواند به علت گرمای هوا باشد که در این مواقع باید با غبارپاشی از این مشکل جلوگیری کنید.

ریزش برگ های حسن یوسف

ریزش برگ های حسن یوسف معمولا به خاطر تشنگی، قراردادن گیاه در مقابل باد کولر یا نگهداری گیاه در نزدیکی بخاری رخ می دهد.

علت پژمرده شدن گل حسن یوسف

دلیل اصلی پژمرده شدن این گیاه تشنگی و خشکی می باشد. در این مواقع باید آبیاری را افزایش دهید و همیشه سعی کنید تا خاک گیاه را مرطوب نگهدارید.

لکه های سفید روی برگ ها

وجود این لکه ها نشانه از وجود شپشک آرد آلود می باشد، در صورتی که این لکه ها را روی برگ ها یا روی ساقه های گیاه حسن یوسف مشاهده کردید می توانید با استفاده از سم مخصوص شپشک آرد آلود این آفات را از بین ببرید.

وجود تار عنکبوت روی خاک

این مشکل معمولا به خاطر قارچی شدن ریشه های گیاه رخ می دهد که می توانید با استفاده از قارچ کش های مخصوص این مشکل را برطرف کنید.

پرورش گل حسن یوسف
پرورش گل حسن یوسف

پاسخ به سوالات متداول در مورد گل حسن یوسف

در این مقاله به طور کامل در مورد گل حسن یوسف و شرایط نگهداری آن توضیح داده شد، اما ممکن است در زمان نگهداری و پرورش این گیاه سوالات و مشکلاتی برای شما ایجاد شود که در ادامه به برخی از پرتکرار ترین سوالات در مورد این گیاه زیبا پاسخ خواهیم داد.

شرایط نگهداری گل حسن یوسف چگونه است؟

شرایط نگهداری گل حسن یوسف بسیار ساده است، این گیاه به آبیاری زیاد، نور ملایم و غیر مستقیم و خاک با زهکشی بالا نیاز دارد. حسین یوسف نیاز به تامین رطوبت نداشته و باید آنرا در دمای محیط نگهداری کنید.

علت پژمرده شدن گل حسن یوسف چیست؟

معمولا این گیاه به دلیل تشنگی یا خشکی دچار پژمردگی می شود، پس در صورتی که گیاه شما پژمرده شد آبیاری آن را بررسی و اصلاح کنید.

 آبیاری گل حسن یوسف به چه صورت است؟

این گیاه نیاز به آبیاری زیادی دارد بنابراین همیشه دقت کنید که خاک آن مرطوب باشد.

آیا گل حسن یوسف نیاز به نور مستقیم دارد؟

خیر، نور مستقیم و شدید باعث سوختگی برگ های این گیاه خواهد شد، بنابراین توصیه می شود آنرا در محیطی با نور ملایم و غیر مستقیم قرار دهید.

روش نگهداری گل حسن یوسف در زمستان چگونه است؟

در فصل زمستان که هوا سرد است باید گیاه را به محیط گرم منتقل کنید اما آنرا در کنار بخاری یا سایر سیستم های گرمایشی قرار ندهید. در فصول سرد آبیاری را کاهش دهید و گیاه را کوددهی نکنید.

علت زرد شدن برگ ها چیست؟

زردن شدن برگ های گیاه معمولا به خاطر آبیاری بیش از اندازه رخ خواهد داد. همچنین کوددهی زیاد باعث سوختگی ریشه ها و در نتیجه زرد شدن برگ ها می شود.

قلمه زدن حسن یوسف چگونه است؟

قلمه زدن یکی از بهترین روش های تکثیر است که در این روش باید یکی از ساقه ها را جدا کنید و در آب قرار دهید و پس از ریشه دار شدن ساقه آنرا در خاک سبک بازهکشی بالا بکارید. در بخش قلمه زدن گیاه حسن یوسف در همین صفحه به طور کامل این موضوع توضیح داده شده است.

کلام پایانی

در این مقاله تمامی نکات مهم در مورد نگهداری گل حسن یوسف بیان شد، همانطور که گفته شد این گیاه شرایط نگهداری بسیار راحتی دارد و اگر در شرایط نوری و دمایی مناسبی قرار بگیرد و آبیاری آنرا به درستی انجام دهید، می تواند رشد خوبی از خود نشان دهد.

امید است به تمامی سوالات شما در مورد این گیاه پاسخ داده باشیم، اما در صورت داشتن هر گونه سؤال در مورد گل حسن یوسف حتما آنرا در انتها همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان جایاگرین در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشند.

جایاگرین

جایاگرین | راهنمای جامع نگهداری گیاهان - جایاگرین فعالیت خود را از سال 99 در زمینه گیاهان آغاز کرده است. در این وب سایت سعی کردیم تا هر آنچه برای نگهداری، پرورش، تکثیر و رفع بیماری های گیاهان احتیاج دارید را به شما توضیح دهیم.

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. از اطلاعات خوبی ک در اختیار کاربران گذاشتید متشکرم ….
    اگر بشه امکان ارسال عکس برای شناسایی گیاهان فراهم بشه خیلی عالیه ، بعضی گلها رو تو خونه داریم نمیدونیم اسمشون چیه ،فکر میکنم خیلی ها این مشکل داشته باشن ….
    موفق و موید باشید ….

  2. باسلام درود من گل حسن یوسفی که قلمه گرفتم را کاشتم والان حدود چهار ماه است با اینکه پودر ریشه زایی ماه به ماه به آن میدهم حتی یک برگ هم نداده ولی خراب هم نشده به همان شکل اول خود باقی ست

    1. سلام مرجان عزیز
      احتمالا به خاطر فصل زمستان این مشکل پیش آمده
      جای نگرانی نیست و صبر کنید تا ریشه دهد.

  3. با سلام وتشکرازشما
    در تکثیر حسن یوسف دچارمشکل هستم هروقت حسن یوسف رو قلمه میزنم بعداز چندروز ساقه گیاه از محلی که قلمه از خاک بیرون آمده دچار پوسیدگی شده و قلمه می افتند…دلیل آن چیست??

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا