گیاهان زینتیگیاهان آپارتمانی

بهترین روش های تکثیر زاموفیلیا + آموزش ویدیویی

گیاه زاموفیلیا یکی از گیاهان آپارتمانی زیبا است که نگهداری ساده ای دارد و به راحتی قابل تکثیر می باشد. لازم به توضیح است که قبلا در وب سایت ما در مورد نگهداری از گیاه زاموفیلیا به طور کامل توضیح داده شد که توصیه می کنیم حتما آنرا مطالعه فرمایید.

در این مقاله قصد داریم تا روش های تکثیر زاموفیلیا را برای شما بیان کنیم، پس اگر قصد تکثیر این گیاه همیشه سبز را دارید حتما تا انتها این مقاله همراه ما باشید.

روش های تکثیر زاموفیلیا

این گیاه به روش های مختلفی تکثیر می شود که تمامی این روش ها را به طور کامل در همین مقاله برای شما توضیح خواهیم داد. روش های تکثیر گیاه زاموفیلیا عبارت هستند از:

  • تکثیر با برگ
  • تکثیر با ریزوم
  • قلمه زدن

در جدول پایین روش های تکثیر زاموفیلیا با توجه به میزان سختی بیان شده است، بنابراین می تواند در انتخاب روش مناسب برای تکثیر گیاه شما موثر باشد.

روش تکثیرمیزان سختی
🍃 تکثیر با برگنسبتاً سخت
🌱 تکثیر با ریزومآسان
🌿 قلمه زدنآسان
تکثیر-زاموفیلیا

تکثیر زاموفیلیا با برگ

تکثیر گیاه زاموفیلیا با روش برگ یکی از بهترین روش های تکثیر این گیاه است ولی متاسفانه از بدی های این روش مدت زمان طولانی آن می باشد. اما روش تکثیر زاموفیلیا با برگ چگونه می باشد؟

ابتدا با استفاده از یک چاقو یا قیچی تیز، برگ زاموفیلیا را از ساقه جدا می کنیم. دقت داشته باشید حتما از دستکش استفاده کنید، زیرا شیره این گیاه سمی است و باعث التهابات پوستی شدید می شود.

پس از جدا کردن برگ ها از ریشه، چندین ساعت این برگ ها را رها کنید تا شیره آن به طور کامل خارج شود و محل بریدگی خشک گردد.

سپس برگ ها را در خاک مرطوب با زهکشی مناسب قراردهید و صبر کنید تا برگ ها ریشه بدهند. برای خاک می توانید از ترکیب خاک برگ، پیت ماس و شن استفاده نمایید اما دقت کنید که این ترکیب حتما زهکشی خوبی داشته باشد.

این فرآیند زمان بر است و گاهی می توانید تا یک سال زیر به طول بیانجامد، پس عجله نداشته باشید و صبر کنید تا برگ ها ریشه بدهند.

غده-های-تشکیل-شده-در-انتها-برگ-های-زاموفیلیا

پس از گذشت 6 ماه تا یک سال در انتها برگ های گیاه ساختار های غده مانندی تشکیل می شود که نشانه از تکثیر شدن زاموفیلیا می باشد.

در برخی از مواقع ساقه جدید از کنار برگ کاشته شده در خاک می روید و به این معنی است که زاموفیلیا شما به درستی تکثیر شده است. همچنین در ویدیو پایین به طور کامل روش تکثیر گیاه زاموفیلیا با برگ نشان داده شده است که می توانید از آن برای تکثیر گیاه خود کمک بگیرید.

تکثیر زاموفیلیا با ریزوم یا غده

ریزوم یا غده در واقع همان ریشه گیاه زاموفیلیا است و استفاده از آن بهترین روش برای تکثیر این گیاه می باشد. همچنین تکثیر زاموفیلیا با ریشه از سایر روش ها سریعتر انجام می شود. مراحل تکثیر با این روش عبارت هستند از:

برای این کار ابتدا گیاه را از خاک خارج کنید و ریزوم ها یا همان غده ها را از هم جدا نمایید. دقت داشته باشید هر ریزوم باید دارای تعدادی شاخه و برگ باشد. به تصویر پایین دقت کنید.

جدا-کردن-ریزوم-های-زاموفیلیا
جدا-کردن-ریزوم-های-زاموفیلیا

پس از جدا کردن ریزوم ها از یک دیگر آنها را در گلدان های جداگانه بکارید و اجازه دهید تا گیاه جدید رشد کند.

تکثیر زاموفیلیا با ریزوم به همین سادگی انجام می شود و در اکثر مواقع با موفقیت انجام می گردد.

در ویدیو پایین به طور کامل روش تکثیر گیاه زاموفیلیا به ریزوم نشان داده شده است که می توانید برای تکثیر گیاه خود از آن کمک بگیرید.

قلمه زدن زاموفیلیا

یکی دیگر از روش های مناسب برای تکثیر زاموفیلیا قلمه زدن آن است که به راحتی قابل انجام می باشد.

برای این کار کافیست ساقه های زاموفیلیا را به کمک یک قیچی تیز جدا کنید.

پس از آن برگ های قسمت بالایی ساقه را بچینید تا بیشتر انرژی گیاه صرف ریشه زنی گردد. می توانید این برگ ها را به روش تکثیر برگ که پیش تر گفته شد تکثیر نمایید.

قلمه ها زاموفیلیا را در آب قراردهد و هر دو هفته یک بار آب آنرا تعویض نمایید.

پس از گذشت 6 تا 8 ماه، قلمه های زاموفیلیا ریشه می دهند و می توانید آنها را در خاک مناسب بکارید.

قلمه-زدن-زاموفیلیا
قلمه-زدن-زاموفیلیا

در ویدیو پایین به طور کامل قلمه زدن زاموفیلیا نشان داده شده است. توجه داشته باشید در این ویدیو قلمه ها به صورت مستقیم در خاک قرار داده شده اند شما می توانید هم به صورت مستقیم و یکباره قلمه های زاموفیلیا را در خاک بکارید یا ابتدا آنها را در آب قرار دهید و پس از ریشه دار شدن، این قلمه ها را به درون خاک انتقال دهید.

کلام پایانی

در این مقاله روش های تکثیر گیاه زاموفیلیا به طور کامل بیان شد. همانطور که گفتیم تکثیر این گیاه با قلمه زدن و تکثیر برگ بسیار زمان بر است. پس برای اینکه زودتر به نتیجه برسید و بتوانید گیاه زاموفیلیا خود را تکثیر کنید می توانید از ریزوم های گیاه کمک بگیرید.

همچنین روش های نگهداری از این گیاه زیبا به طور کامل در مقاله نگهداری از گیاه زاموفیلیا گفته شده است که توصیه می کنیم اگر قصد نگهداری و پرورش این گیاه را دارید، حتما این مقاله را در وب سایت جایاگرین مطالعه فرمایید.

همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال آنرا در انتها همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان باشند.

سردبیر

جایاگرین | راهنمای جامع نگهداری گیاهان - جایاگرین فعالیت خود را از سال 99 در زمینه گیاهان آغاز کرده است. در این وب سایت سعی کردیم تا هر آنچه برای نگهداری، پرورش، تکثیر و رفع بیماری های گیاهان احتیاج دارید را به شما توضیح دهیم.

نوشته های مشابه

‫8 دیدگاه ها

  1. با سلام و خسته نباشید خدمت تیم جایاگرین . من یه برگ زاموفلیا قلمه زدم و گذاشتم یکی دو ساعت شیرش خشک شد بعد گذاشتم تو ترکیب ماسه و خاک و کود .
    حالا بعد نزدیک به دوماه یه قده کوچیک و ریشه کوچیک زده ولی برگ زرد شد و امروز دیدم از قسمتی ک بیرون خاکه خشک شده و قسمتی ک تو خاکه زرد مونده.گفتم ببینم مشکلش چیه چون چندتا برگ دیگه‌ام دارم که زرد شدن و احتمالا همین بلا سرشون میاد😢

    1. سلام دوست من
      احتمالا شما قلمه ها را زیاد آبیاری کردین و این مشکل بوجود آمده است.

  2. با سلام وقت به خیر
    یک گیاه زامفلیا پیوندی داریم همین جوری داره فقط قدش بلند میشه .چه کار میتوانیم بکنیم برای گیاه .

  3. سلام وقت بخیر
    من یک گیاه زاموفیلیا دارم امروز دیدم که یکی از ساقه هاش خم شده و کلا جون نداره صاف بایسته
    میخواستم بدونم مشکل از چیه؟
    و میشه این ساقه رو قلمه بزنم؟

    1. سلام
      احتمالا به خاطر آبیاری زیاد این مشکل رخ داده
      خیر، این ساقه برای قلمه زدن مناسب نیست

  4. سلام وقت بخیر
    من امروز دیدم که یکی از ساقه های گیاهم افتاده و جون صاف وایستادن رو نداره
    میخواستم بدونم چرا اینطوری شده؟
    و میشه اون ساقه رو قلمه بزنم؟

    1. سلام محمدجان
      خیر، بهتره یک چوب داخل گلدان فروکنید و ساقه شل شده را به آن ببندید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا