گیاهان زینتیگیاهان آپارتمانی

چگونه از گیاه زاموفیلیا نگهداری کنیم؟ مهمترین نکات در مورد زامیفولیا

مقاله جامع پرورش و نگهداری گیاه زاموفیلیا

زاموفیلیا را می توان به عنوان یکی از زیبا ترین گیاهان آپارتمانی نام گذاری کرد، امروزه از این گیاه زیبا در دکوراسیون بسیاری از منازل استفاده می شود. این گیاه برگ های پهن و سبز رنگ زیبایی دارد که با آرایش خاص در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و زیبایی این گیاه را دو چندان کرده اند.

در صورتی که قصد دارید این گیاه مقاوم را در آپارتمان و منزل خود نگهداری کنید حتما تا انتها این مقاله همراه وب سایت جایاگرین باشید.

گیاه زاموفیلیا و مقدمه ای بر آن  

این گیاه زیبا متعلق به مناطق جنوب شرقی افریقا است و به همین دلیل مقاومت بالایی دارد و نگهداری از آن بسیار ساده می باشد. نام علمی این گیاه همیشه سبز Zanzibar gem است و در زبان انگلیسی به نام های fat boy و eternity plant نیز شناخته می شود.

این گیاه زیبا، برگ هایی به رنگ سبز پررنگ و به مانند چرم دارد که باعث جذابیت آن شده است. رشد گیاه زاموفیلیا از گیاهان همانند خود بیشتر است و شما با رعایت نکات بسیار ساده ای می توانید شاهد رشد خوب این گیاه زیبا باشید.

برگ-های-زاموفیلیا
برگ های زیبا و گوشتی زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا مناسب چه افرادی است؟

همانطور که گفتیم نگهداری از این گیاه مقاوم بسیار ساده است و مناسب برای افرادی است که تجربه نگهداری از گیاهان را ندارند یا به دلیل داشتن مشغله زیاد نمی توانند زیاد به گیاه خود سر بزنند. به طور کلی نگهداری از این گیاه برای تمامی افراد مبتدی و حرفه ای مناسب می باشد.

انواع زاموفیلیا

زاموفیلیا مانند گیاه سانسوریا از انواع مختلفی تشکیل شده است که در ادامه آنها را برای شما معرفی می کنیم.

زاموفیلیا سبز : رایج ترین نوع این گیاه، زاموفیلیا سبز است که می توانید آنرا در اکثر گل فروشی ها پیدا کنید. این گیاه برگ های سبز رنگ و گوشتی دارد که با آرایش زیبایی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.

زاموفیلیا سبز
زاموفیلیا سبز

زاموفیلیا ابلق : برگ های این گیاه به صورت ابلق است و به رنگ های سبز، سفید و زرد دیده می شود. زاموفیلیا ابلغ نیز یکی از زیبا ترین نوع های این گیاه می باشد.

زاموفیلیا-ابلق
زاموفیلیا-ابلق

زاموفیلیا بلک : این نوع از گیاه زاموفیلیا یکی از زیبا ترین، کمیاب ترین و گران ترین گیاهان آپارتمانی است که به دلیل داشتن برگ های تیره به رنگ مشکلی جذابیت بسیار بالایی دارد.

زاموفیلیا-بلک
زاموفیلیا بلک

نگهداری از گیاه زاموفیلیا

تا اینجا در مورد ویژگی های گیاه زاموفیلیا و انواع آن صحبت کردیم، اما نگهداری از این گیاه چگونه است؟ همانطور که گفتیم این گیاه به دلیل مقاومت بالا، نگهداری بسیار ساده ای دارد و شما با رعایت نکات بسیار ساده ای می توانید این گیاه را در منزل یا محل کار خود نگهداری کنید. در ادامه همین مقاله روش های نگهداری از این گیاه را برای شما آورده ایم.

آبیاری زاموفیلیا

مهمترین نکته برای نگهداری و جلوگیری از خراب شدن این گیاه، آبیاری صحیح آن می باشد. قطعا مشاهده کردید که برگ های زاموفیلیا گوشتی است، به خاطر اینکه گیاه در برگ های خود آب را ذخیره می کند و به همین دلیل است که می گوییم این گیاه در برابر کم آبی مقاوم است.

بهترین زمان برای آبیاری زاموفیلیا زمانی است که خاک گیاه کاملا خشک شده باشد، به طور معمول هر 10 روز الی 2 هفته یکبار برای آبیاری زمان مناسبی می باشد.

حتی در مواقعی که زاموفیلیا در نور کم و هوای خنک نگهداری می شود، ماهی یکبار آبیاری آن کافی می باشد.

تحت هیچ عنوان این گیاه را زیاد آبیاری نکنید یا در زمان آبیاری آنرا در آب غوطه ور نکنید. زیرا این کار باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه شما خواهد شد.

پرورش-زاموفیلیا
آیاری مناسب زاموفیلیا

نور مناسب زاموفیلیا

این گیاه مقاوم می تواند در نور کم نیز به خوبی به رشد خود ادامه دهد، اما اگر شما آنرا در مقابل نور ملایم خورشید قرار دهید قطعا شاهد رشد بهتر این گیاه خواهید بود.

جالب است بدانید این گیاه حتی در مقابل لامپ های فلوئورسنت به خوبی رشد می کند و مشکلی ندارد.

بهترین مکان برای نگهداری به منظور تامین نور مناسب این گیاه، نگهداری آن در کنار پنجره می باشد به صورتی که چندین ساعت در روز نور ملایم خورشید را دریافت کند.

دما مناسب

دما بین 17 تا 28 درجه سانتی گراد، دمای ایده آل برای پرورش زاموفیلیا می باشد. این گیاه را در دما های زیر 10 درجه نگهداری نکنید تا با مشکل خاصی رو به رو نشوید. نگهداری از گیاه در دمای پایین باعث سیاه شدن برگ ها خواهد شد که این موضوع را در قسمت بیماری های این گیاه به طور کامل توضیح داده ایم.

تامین رطوبت

این گیاه نیاز به رطوبتی خاص ندارد اما اگر آنرا در دما های بالا نگهداری می کنید بهتر است با غبارپاشی رطوبت آنرا تامین کنید تا رشد گیاه شما مختل نشود.

خاک مناسب زاموفیلیا

در مورد خاک این گیاه لازم نیست حساسیت بالایی به خرج دهید و می توانید از خاک های آماده گیاهان آپارتمانی برای این گیاه استفاده نمایید. موضوع حائز اهمیت در مورد خاک زاموفیلیا، زهکشی مناسب آن است که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. خاک گیاه باید زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی به صورت کامل از گلدان آن خارج شود.

راهنمای-پرورش-زاموفیلیا

کوددهی گیاه

معمولا شما برای نگهداری از این گیاه نیاز به کوددهی آن نخواهید داشت اما اگر حس می کنید که گیاه شما رشد خوبی ندارد می توانید از کودهای مایع در فصل زمستان استفاده نمایید. دقت داشته باشید برای کوددهی گیاه حتما پس از آبیاری این کار را انجام دهید تا کود مایع باعث سوختن ریشه گیاه نشود.

بهتر است به جای کوددهی گیاه، هر زمان که خواستید گلدان آنرا تعویض کنید، خاک گلدان را نیز تعویض نمایید، در این صورت مواد مغذی گیاه به خوبی تامین شده و شما نیاز به کوددهی نخواهید داشت.

زمان تعویض گلدان زاموفیلیا

معمولا این گیاه هر یک الی دو سال نیاز به تعویض گلدان دارد. اما بهترین زمان برای تعویض گلدان زاموفیلیا، زمانی است که ریشه های گیاه از گلدان بیرون زده باشد. در غیر این صورت اصلا توصیه نمی کنیم که گلدان گیاه را تعویض نمایید.

لازم به توضیح است که گلدان گیاه را خیلی بزرگ انتخاب نکنید زیرا گلدان بزرگ باعث متوقف شدن رشد گیاه شما می شود.

دقت داشته باشید حتما زمان تعویض گلدان، خاک آنرا تعویض کنید که گیاه شما رشد خوبی داشته باشد و شما نیاز به کوددهی آن نداشته باشید.

هرس کردن زاموفیلیا

زاموفیلیا گیاهی نیست که نیاز دائم به هرس کردن داشته باشد، می توانید هر چند وقت یکبار برگ های زرد شده و خشک را از گیاه جدا کنید.

زامیفولیا
زامیفولیا

تمیز کردن برگ های زاموفیلیا

برگ های این گیاه به صورت طبیعی براق هستند و شما برای تمیز کردن برگ های آن نیاز به استفاده از مواد شیمیایی براق کننده ندارید. برای تمیز کردن برگ های این گیاه تنها کافیست هر زمان که حس کردید برگ های گیاه کثیف شده است آنها را با استفاده از یک پارچه مرطوب تمیز کنید.

دقت کنید در زمان تمیز کردن برگ های این گیاه حتما از دستکش استفاده کنید، زیرا این گیاه سمی است و می تواند باعث آسیب های شدید پوستی گردد.

نکات مهم در مورد گیاه زاموفیلیا که باید بدانید

تا اینجا مقاله در مورد نگهداری گیاه زاموفیلیا به طور کامل توضیح داده شد، اما نگهداری از این گیاه نکات مهمی دارد که باید آنها را بدانید، در ادامه برخی از این نکات و ویژگی های گیاه زاموفیلیا را برای شما آورده ایم.

سمی بودن زاموفیلیا

یکی از سوالات متداول در مورد این گیاه این است که آیا زاموفیلیا سمی است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله، گیاه زاموفیلیا مانند گیاه دیفن باخیا  سمی است می تواند باعث التهابات پوستی شود.

لازم به توضیح است کلسیم اگزالات موجود در شیره این گیاه برای پوست بسیار مضر است و باعث آسیب پوستی می شود، پس در هنگام قلمه زدن و تکثیر این گیاه حتما از دستکش استفاده کنید تا شیره این گیاه به دست شما برخورد نکند.

البته دقت کنید برگ های این گیاه سمی نیستند و می توانید آنها را بدون هیچگونه مشکلی لمس کنید اما توصیه ما به شما این است که زیاد این کار را انجام ندهید و انرا دور از دسترس کودکان خود نگهدارید.

برگ-های-زیبا-زاموفیلیا

تصفیه کردن هوا

یکی از ویژگی های برجسته این گیاه، خاصیت تصفیه کنندگی هوا است که می تواند هوای اطراف خود را به خوبی تمیز نگهدارد، پس نگهداری از این گیاه در اتاق خواب برای افزایش کیفیت خواب، توصیه می گردد.

مقاومت بالا

همانطور که پیش تر گفته شد، این گیاه مقاومت بالایی دارد و برای نگهداری توسط افراد مبتدی و یا مشغله کاری زیاد بسیار مناسب می باشد.

این گیاه در مقابل نور کم و آبیاری کم بسیار مقاوم است و در این شرایط به خوبی و بدون هیچ مشکلی به رشد خود ادامه می دهد.

آبیاری زیاد

مهمترین نکته در نگهداری از زاموفیلیا آبیاری آن است که اگر آنرا به درستی انجام دهید با مشکل خاصی رو برو نخواهید شد، آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه و زرد شدن برگ های این گیاه می شود.

تکثیر زاموفیلیا

این گیاه زیبا به راحتی توسط روش های مختلفی قابل تکثیر است که شما می توانید با استفاده از این روش ها گیاه زاموفیلیا خود را تکثیر کنید.

تکثیر زاموفیلیا با روش های تکثیر از طریق برگ، ریزوم و ساقه انجام می شود که می توانید تمامی مراحل این روش ها را در مقاله تکثیر زاموفیلیا مشاهده نمایید.

تکثیر-زاموفیلیا
تکثیر-زاموفیلیا

بیماری ها و مشکلات گیاه زاموفیلیا

به خوبی با گیاه زاموفیلیا روش های نگهداری و تکثیر این گیاه آشنا شدیم، اما مانند تمامی گیاهان، ممکن است این گیاه نیز دچار برخی از مشکلات و بیماری ها شود که در ادامه تمامی این مشکلات به همراه روش برطرف کردن آنرا برای شما آورده ایم.

زرد شدن برگ های زاموفیلیا

زرد شدن برگ های این گیاه دو دلیل اصلی دارد، اگر با شروع فصل زمستان و آغاز سرما برگ های گیاه شما شروع به زرد شدن کرد، نگران نباشید این تغییرات دمایی باعث تغییر رنگ برگ ها شده است که با گذشت زمان حل می شود.

علت بعدی زرد شدن برگ های زاموفیلیا آبیاری بیش از حد آن می باشد. همانطور که گفته شد این گیاه در برابر آبیاری زیاد مقاوم نیست و این کار باعث پوسیدگی ریشه گیاه می شود. اگر گیاه خود را زیاد آبیاری می کنید حتما آبیاری را کاهش دهید و تا قبل از خشک شدن کامل خاک، آنرا آبیاری نکنید.

پیدایش لکه های قهوه ای روی برگ ها

این مشکل می تواند به علت قارچی شدن برگ های گیاه ایجاد شود، در صورت مشاهده این مشکل با استفاده از قارچ کش های مخصوص این گیاه را سم پاشی کنید.

در صورتی که برخی از برگ ها خیلی آسیب دیده هستند و لکه های قهوه ای زیادی روی آنان دیده می شود، بهتر است آنها را هرس کنید و از گیاه جدا نمایید.

وجود حشرات و شته های ریز اطراف گیاه

در صورت مشاهده این شته ها نشانه از آن است که گیاه شما مورد حمله شپشک آردآلود قرار گرفته است و باید به کمک حشره کش های مخصوص شپشک آرد آلود، این شته ها را از بین ببرید.

کم رنگ شدن برگ های گیاه

علت اصلی کم رنگ شدن برگ های زاموفیلیا، نور می باشد، بهتر است گیاه را در مقابل نور ملایم نگهداری کنید و روزی حداقل 2 الی 3 ساعت به برگ های گیاه نور برسد، در این صورت مشکل کم رنگ بودن برگ ها از بین خواهد رفت.

سیاه شدن برگ ها

علت اصلی این مشکل کاهش دما محیط می باشد، حتما گیاه را در فصول سرد سال در محیط هایی با دمایی بین 17 تا 28 درجه نگهداری کنید تا با این مشکل مواجه نشوید.

کلام پایانی

گیاه زاموفیلیا یکی از گیاهان آپارتمانی زیبا با مقاومت بالا و نگهداری آسان است که با رعایت نکات بسیار ساده ای می توانید این گیاه را در محل کار یا منزل خود نگهداری کنید.

همانطور که گفتیم این گیاه نسبت به کم آبی و نور کم مقاوم است و می تواند این شرایط را به خوبی تحمل کند، تنها مورد که در نگهداری از این گیاه اهمیت بالایی دارد، آبیاری آن است.

اگر آبیاری گیاه بیش از اندازه باشد، موجب پوسیدگی ریشه و زرد شدن برگ های گیاه می شود، اگر در مورد زمان مناسب آبیاری گیاه اطمینان ندارد آنرا آبیاری نکنید و پس از خشک شدن کامل خاک گیاه، اقدام به آبیاری آن نمایید.

در این مقاله تمامی نکات مهم در نگهداری و پرورش گیاه زاموفیلیا به طور کامل و دقیق گفته شد که پیشنهاد می کنم حتما این مقاله را به طور دقیق مطالعه فرمایید.

در صورت داشتن هر گونه سوال آنرا در انتها همین مطلب، در بخش دیدگاه ها برای ما بنویسید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان، پاسخگوی شما عزیزان باشند.

مقاله-جامع-گیاه-زاموفیلیا
مقاله-جامع-گیاه-زاموفیلیا

جایاگرین

جایاگرین | راهنمای جامع نگهداری گیاهان - جایاگرین فعالیت خود را از سال 99 در زمینه گیاهان آغاز کرده است. در این وب سایت سعی کردیم تا هر آنچه برای نگهداری، پرورش، تکثیر و رفع بیماری های گیاهان احتیاج دارید را به شما توضیح دهیم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام ممنکن از مطالب خوبتون من زامفولیا دارم همش دوتا برگ بیشتر نداره و نزدیک شاید دو ساله دارمش اصلا رشد نمکنه گفتم شاید مشکل از خاکشه تعویض کردم و اما همچنان رشدی نمیبینم مشکل از چیه ؟در سال معمولا چقدر رشد میکنه این گیاه؟

    1. سلام دوست عزیزم
      برای برطرف کردن این مشکل می توانید از کودهای محصول در خاک استفاده کنید و گیاه را در معرض تابش نور بیشتری قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا