راهنما جامع نگهداری گل کاغذی + روش برطرف کردن مشکلات آن
گل کاغذی جزء گیاهان گلده است که در بهار و تابستان به گل می نشیند و می توان آنرا به راحتی در محل های مختلفی از خانه نگهداری کرد. شرایط نگهداری از این گیاه ساده است به شرطی که آب و هوا منطقه شما گرم و متعدل باشد. بنابراین گل کاغذی گیاهی نسبتا مقاوم است و شرایط سخت را تا حدودی تحمل می کند. در ادامه این مقاله به طور کامل شرایط نگهداری گل کاغذی را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.
آشنایی با گل کاغذی
گل کاغذی یکی از گیاهان آمریکا جنوبی است و در شرایط آب و هوایی گرم به خوبی رشد می کند، این گل زیبا تقریبا نصف سال گل می دهد و همین موضوع باعث شده تا طرفداران زیادی در اکثر مناطق دنیا پیدا کند. نام علمی گل کاغذی Bouguainvillea glabra است و آنرا در زبان انگلیسی به نام Bouguainvilla می شناسند. جالب است بدانید می توان این گل را هم در باغچه به صورت رونده پرورش داد و هم آنرا در گلدان به صورت یک گل کوچک و جمع و جور نگهداشت.
جالب است بدانید در صورتی که این گل را در باغچه پرورش دهید می تواند حتی تا 5 متر نیز رشد کند. دقت داشته باشید رشد گل کاغذی به صورت طولی نیست و رونده می باشد، شکل رونده این گل بسیار جذاب است و باعث زیبا شدن محیط اطراف می شود. گل های این گیاه رنگ های مختلفی دارد که در اکثر گونه ها به رنگ صورتی دیده می شود.
گل کاغذی دارای گل برگ های بسیار نازک مانند کاغذ بوده و دلیل نامگذاری آن به این اسم نیز همین مورد می باشد.
نگهداری گل کاغذی
پیش تر با گل کاغذی آشنا شدیم، همانطور که گفته شد این گل به دو صورت درون گلدانی و درون باغچه ای پرورش داده می شود که در هر دو حالت شرایط نگهداری تقریبا یکسانی دارد، در ادامه مهمترین نکات در پرورش و نگهداری گل کاغذی را برای شما عنوان کرده ایم.
آبیاری گل کاغذی
همانطور که گفته شد گل کاغذی بومی مناطق آمریکا جنوبی است و به همین دلیل آب و هوای گرم و معتدل را می پسندد. به طور معمول گل کاغذی در فصل تابستان هفته ای یکبار به آبیاری احتیاج دارد و در فصل زمستان آبیاری را به هر دو هفته یکبار کاهش دهید تا به ریشه های گیاه آسیبی وارد نشود.
قبل از آبیاری بررسی کنید که خاک گیاه کاملا خشک شده باشد(حداقل 4 سانت بالایی خاک گلدان خشک باشد) در غیر این صورت با آبیاری مجدد باعث وارد شدن آسیب های جدی به ریشه گل کاغذی خواهید شد.
نکته مهم در زمان آبیاری این است که حتما آب جمع شده در زیر گلدانی را تخلیه کنید تا به ریشه های گیاه صدمه ای وارد نشود.
نور مناسب گل کاغذی
گل کاغذی گیاهی با گلدهی بالا می باشد به همین علت برای رشد بهتر باید نور کافی دریافت کند. در صورتی که می خواهید گل کاغذی شما رشد خوبی داشته باشد، باید حداقل روزی 7 الی 8 ساعت آنرا در معرض تابش نور خورشید قرار دهید، اگر این گل را در خانه نگهداری می کنید آنرا در کنار پنجره جنوبی خانه قرار دهید تا نور مناسب در تمام ساعات روز به آن برسد.
همچنین در صورتی که قصد کاشت این گل در باغچه را دارید پیشنهاد می کنیم آنرا در باغچه نزدیک به دیوار جنوبی و غربی بکارید تا نور به میزان کافی به آن برسد. گلدان گیاه را در روز های گرم تابستان به درون خانه منتقل کنید تا آفتاب سوزان باعث از بین رفتن برگ های آن نشود.
دما مناسب گل کاغذی
دما بین 25 تا 35 درجه بازه دمایی مناسبی برای نگهداری از این گیاه می باشد به همین دلیل می توان گل کاغذی را به خوبی در شهر هایی که آب و هوایی نسبتا گرمی دارد پرورش داد. در فصل زمستان نگهداری از گل کاغذی کمی دشوار است زیرا این گل بیشتر از همه چیز به سرما حساس می باشد.
تا حد امکان گل کاغذی را در دمای کمتر از 15 درجه سانتی گراد قرار ندهید زیرا این دما برای گیاه مضر است و می تواند باعث از بین رفتن آن شود.
اگر این گل را درون گلدان نگهداری می کنید حتما در فصل زمستان آنرا به درون خانه انتقال دهید اما در صورتی که توانایی انتقال گیاه به دورن خانه را ندارید باید در شب های سرد، پتویی دور آن بپیچید تا سرما زیاد باعث از بین رفتن گیاه شما نشود.
رطوبت مناسب گل کاغذی
گل کاغذی هوای گرم و مرطوب را می پسندد پس می توانید با غبارپاشی روزانه یا ساخت جزیره، رطوبت مورد نیاز آنرا تامین کنید. دقت داشته باشید غبارپاشی باید در زمانی که هوا خنک است مانند عصر یا اول صبح انجام شود، زیرا غبارپاشی گیاه در ظهر و زمانی که هوا بسیار گرم است باعث سوختگی برگ ها خواهد شد.
لازم به توضیح است، مراحل ساخت جزیره برای گیاهان به طور کامل در مقاله نگهداری از گیاه گندمی توضیح داده شده است.
خاک مناسب این گل
گل کاغذی نسبت به خاک حساس نیست و در اکثر خاک ها به خوبی رشد خواهد کرد، اما خاکی می تواند به افزایش رشد گیاه کمک کند که سرشار از مواد آلی و معدنی باشد تا بتواند به طور کامل تمامی نیاز های گیاه برای رشد و گلدهی را تامین نماید.
زهکشی خاک یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید، زیرا اگر از خاکی با زهکشی نا مناسب برای گل کاغذی استفاده کنید، باعث پوسیدگی ریشه گیاه و از بین رفتن آن خواهد شد.
می توانید از خاک های آماده گیاهان آپارتمانی یا ترکیب شن + ماسه + رس برای گل کاغذی استفاده کنید و حتما به زهکشی آن دقت ویژه ای داشته باشید.
نکته مهم بعدی برای خاک گل کاغذی، اسیدی بودن خاک می باشد. باید دقت کنید خاک این گیاه ph بین 5 تا 6 داشته باشد، بنابراین از خاک های قلیایی برای گل کاغذی استفاده نکنید.
کوددهی گل کاغذی
گل کاغذی نیاز به کوددهی خاصی ندارد اما اگر می خواهید این گیاه رشد سریعتری داشته باشد می توانید آنرا در فصل های بهار و تابستان کوددهی کنید.
برای گل های کاغذی کاشته شده در گلدان، از کود های محلول در آب به میزان توصیه شده روی بسته بندی کود استفاده کنید اما برای گیاه کاشته شده در باغچه از کود گرانوله استفاده نمایید.
دقت داشته باشید کوددهی را بیش از چند بار انجام ندهید، زیرا کوددهی بیش از اندازه باعث سوختگی ریشه و از بین رفتن گیاه خواهد شد.
زمان تعویض گلدان گل کاغذی
زمان تعویض گلدان گیاه شما بستگی به میزان رشد آن دارد، هر زمان که متوجه بیرون زدگی ریشه های گیاه از گلدان شدید می توانید به فکر تعویض گلدان گل کاغذی بیافتید، قبل از انتخاب گلدان باید بدانید اکثر گیاهان در گلدان های کوچکتر رشد بهتر و سریعتری دارند زیرا در گلدان های بزرگ، بیشتر انرژی گیاه صرف ریشه زنی خواهد شد و به همین دلیل تا مدت ها رشد گیاه شما به طور کامل متوقف می شود، لذا گلدانی که مناسب به گیاه شما باشد انتخاب کنید و از خرید گلدان های بسیار بزرگ خودداری نمایید.
هرس کردن
گل کاغذی بر خلاف اکثر گیاهان نیاز به هرس کردن مرتب دارد و اگر این کار به صورت منظم انجام نشود، گلدهی گیاه مختل شده و روی ساقه های آن خار های بزرگی می روید. از طرفی هرس کردن گیاه باعث از بین رفتن شاخه های اضافی شده و در نتیجه فضای کافی برای رشد گل های جدید ایجاد می شود.
اگر قصد هرس کردن گیاه را دارید باید این عمل را پس از گلدهی آن انجام دهید، دقت داشته باشید برای هرس کردن حتما از ابزار های مناسب استفاده کنید تا به گیاه آسیبی وارد نشود. معمولا هرس کردن گل کاغذی کار نسبتا دشواری است، بنابراین توصیه ما به شما این است که برای هرس کردن آنرا یه یک باغبان بسپارید.
گلدهی گل کاغذی
اکثر افرادی که گل کاغذی را پرورش می دهند بیشتر برای گل های زیبا آن است، در صورتی که شما جزء این دسته از افراد هستید باید بدانید گل کاغذی دو بار در سال به گل می نشیند یک بار در اوایل بهار و بار دوم در اواسط تابستان.
برای اینکه گیاه شما گلدهی بهتری داشته باشد باید در فصل بهار و تابستان چندین بار از کودهای دارای پتاسیم استفاده کنید. همچنین گیاه را در این فصل ها به خوبی آبیاری کنید تا بتواند گل های بیشتری تولید کند. از هرس کردن گیاه غافل نشوید زیرا هرس کردن شاخه های اضافی باعث می شود تا گیاه شما انرژی بیشتری برای گلدهی داشته باشد.
راهکار باغبانان برای گلدهی بیشتر گیاه
جالب است بدانید برخی از باغبانان برای اینکه گیاه، گل های بیشتری تولید کند از روشی استفاده می کنند که در ادامه آنرا برای شما توضیح می دهیم.
برای این کار باغبانان به مدت 1 الی 3 ماه گیاه را آبیاری نمی کنند، در این مواقع گیاه به لحظات مرگ خود نزدیک می شود، سپس باغبانان ناگهان آب زیادی را به گیاه می رسانند و گیاه برای دانه پراکنی گل های زیادی را تولید می کند. این روشی بود که برخی از افراد برای افزایش گلدهی گیاه از آن استفاده می کنند.
دقت داشته باشید اگر تجربه کافی برای پیاده کردن این روش روی گیاه خود ندارید، آنرا انجام ندهید زیرا ممکن است گیاه شما از بین برود.
تکیه دادن گل کاغذی
در صورتی که گل کاغذی را در باغچه نگهداری می کنید باید به فکر پیدا کردن یک تکیه گاه برای آن باشید، همانطور که گفته شد گل کاغذی گیاهی رونده است اما برای رویش بهتر آن، باید آنرا به مکانی مانند نرده، دیوار، چوب یا هر چیز دیگر تکیه دهید.
آیا گل کاغذی دوره استراحت دارد؟
بله، گل کاغذی یکی از گیاهانی است که دوره استراحت دارد و دوره استراحت آن در فصل زمستان می باشد. بسیاری از افراد که از گل کاغذی نگهداری می کنند از این موضوع اطلاع ندارند و فکر می کنند که گیاه آنها دچار مشکل شده است، در صورتی که اصلا اینطور نیست و گیاه به خواب فرو رفته است و نباید نگران بود.
تکثیر گل کاغذی
تکثیر این گیاه کار زیاد سختی نیست و اگر به درستی انجام شود می توان گل کاغذی را به راحتی تکثیر داد. برای تکثیر گل کاغذی می توانید از دو روش قلمه زدن و بذر استفاده کنید که در ادامه این روش ها را به طور کامل توضیح خواهیم داد.
تکثیر گل کاغذی با بذر
این روش معمولا مناسب نیست و به نتیجه نمی رسد اما می توان از این طریق نیز گل کاغذی را تکثیر کرد. در این روش باید بذر های گیاه را که در مرکز گل قرار دارد جدا کنید و پس از خشک شدن آنرا در خاک بکارید، سپس خاک را برای یک تا دو ماه مرطوب نگهدارید تا گل کاغذی سر از خاک بیرون بیاورد.
قلمه زدن گل کاغذی
بهترین و موثر ترین روش تکثیر گل کاغذی قلمه زدن آن است، این کار به راحتی انجام می شود که در ادامه روند انرا به طور کامل برای شما بیان خواهیم کرد.
برای قلمه زدن، ساقه ای را انتخاب کنید که تازه رشد کرده باشد و ضخامت آن زیاد نباشد. پس از انتخاب ساقه، به کمک یک قیچی تیز آنرا از گیاه مادری جدا کنید. دقت داشته باشید طول شاخه ای که جدا می کنید باید بیشتر از 10 سانت و کمتر از 25 سانت باشد.
پس از بریدن شاخه می توانید برای ریشه زایی سریعتر انتهای شاخه را در هورمون ریشه قرار دهید اما در صورتی که این کار را نکنید هم می توانید گل کاغذی را تکثیر کنید.
سپس ساقه جدا شده را در خاکی مانند خاک گلدان مادری بکارید و آنرا آبیاری کنید.
حداقل به مدت یک ماه باید هر چند روز یکبار گیاه را آبیاری کنید تا خاک آن مرطوب باشد. با این روش تقریبا بعد از یک تا 2 ماه، قلمه ریشه دار می شود و شما به خوبی گیاه را تکثیر کرده اید.
بیماری ها و مشکلات گل کاغذی
در این مقاله به طور کامل در مورد شرایط نگهداری گل کاغذی توضیح داده شد، اما ممکن است برای این گیاه مانند تمامی گیاهان دیگر، مشکلات و بیماری هایی رخ دهد که در ادامه برخی از این مشکلات را به همراه روش های برطرف کردن آن برای شما عنوان کرده ایم.
زرد شدن برگ های گل کاغذی
دلایل مختلفی از جلمه آفت ها و آبیاری بیش از اندازه باعث زرد شدن برگ های این گل می شود. برای برطرف کردن این مشکل باید ابتدا منشا آنرا پیدا کنید. ابتدا زیر برگ ها، دور ساقه و روی خاک گیاه را بررسی نمایید، در صورتی که متوجه وجود کنه یا تار عنکبوت در این نقاط شدید باید گیاه را سمپاشی نمایید. در غیر این صورت علت زرد شدن برگ ها می تواند به دلیل آبیاری زیاد گیاه باشد.
برای برطرف کردن آن باید آبیاری گیاه را کاهش دهید و قبل از خشک شدن کامل خاک، آنرا آبیاری نکنید.
ریزش برگ های گل کاغذی
معمولا عواملی هم چون تغییرات دمایی یا تغییرات مکانی باعث ریزش برگ های گل کاغذی می شود. اگر گیاه را در محیط سردی نگهداری می کنید آنرا به محیط گرمتری انتقال دهید.
لازم به ذکر است وجود کنه و قارچ نیز می تواند در ریزش برگ های این گیاه موثر باشد، بنابراین باید گیاه را بررسی کنید و در صورت مشاهده کنه یا آفات با استفاده از سم کش های استاندارد گیاه را سمپاشی کنید.
کنه های ریز در زیر برگ ها
وجود کنه ها و پشه های ریز در زیر برگ ها می تواند نشان از شپشک آرد الود باشد، شپشک آرد آلود نوعی آفت است که به انواع گیاهان حمله می کند. برای از بین برد این آفت باید با استفاده از قارچ کش های مخصوص شپشک آردآلود گیاه را سمپاشی کنید.
لکه های سوختگی روی برگ ها
قرار دادن گیاه در معرض تابش سوزان نور خورشید باعث ایجاد لکه های سوختگی روی برگ ها می شود، بنابراین توصیه می شود در روز هایی که آفتاب بسیار داغ و سوزان است، گیاه را در معرض تابش مستقیم نور قرار ندهید.
کم رنگ شدن برگ ها یا گل ها
این مشکل می تواند به دلیل عدم نور کافی ایجاد شود، در صورت مشاهده این مشکل گل کاغذی را به محیط پر نور تری بررید تا روزانه 7 الی 8 ساعت نور مستقیم خورشید را دریافت کند.
کلام پایانی
در این مقاله به طور کامل در مورد شرایط نگهداری گل کاغذی توضیح داده شد. هر آنچه که شما برای نگهداری، پرورش، تکثیر و رفع بیماری های گل کاغذی نیاز دارید در این صفحه موجود است اما اگر باز هم سوالی در مورد این گیاه داشتید آنرا در قسمت دیدگاه ها برای ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان ما در استرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشند.
سلام وقت بخیر، گل کاغذی ما خیلی طول میکشه تاگل بده گلدهیش کمه چیکارکنیم ممنون🌷
سلام دوست عزیز
در فصل بهار و تابستان یک الی دو بار از کودهای با پتاسیم بالا برای گیاه استفاده کنید و آبیاری گل کاغذی رو مقداری افزایش بدین
گل کاغذی فقط دو بار در سال گل می دهد.
سلام ، گل کاغذی در منطقه گرم که تابستان آن شاید تا ۵۰ درجه گرم باشه میشه کاشت و مراقبت کرد البته در محیط بیرون از خانه
سلام دوست من
این دما خیلی برای یک گل دمای زیادی است و بهتره در این دما کاشته نشه
آفتاب 50 درجه تقریبا گل های اکثر گیاهان را میسوزاند و از بین می برد.