نکات مهم برای نگهداری آلوئه ورا – ترفند های افزایش رشد گل آلوورا
آلوئه ورا یکی از گیاهان زیبا با خواص درمانی بسیار است که پرورش آن در آپارتمان بسیار راحت می باشد.
نگهداری آلوورا و مقدمه ای برآن
این گیاه زیبا بومی آفریقا و مدیترانه است و در خانواده سوسن قرار می گیرد. این گیاه دارای برگ های گوشتی و آبدار است که این برگ ها با آرایش زیبایی در کنام هم قرارگرفته اند. آلوورا به دلیل آسان بودن شرایط نگهداری در کنار خواص دارویی متعدد باعث شده تا در اکثر نقاط جهان طرفداران زیادی را به خود جلب کند.
نگهداری گل آلوئه ورا
نگهداری از این گیاه پرفایده و زیبا بسیار راحت است و را رعایت چند نکته که در ادامه آنهارا برای شما خواهیم گفت، می توانید به راحتی در منزل از گیاه آلوورا نگهداری کنید.
آبیاری آلوورا
این گیاه مانند کاکتوس ها برای ادامه حیات به آبیاری فراوان احتیاج ندارد. بنابراین در آبیاری آلوئه ورا افراط نکنید، زیرا آبیاری زیاد موجب پوسیدگی ریشه و فاسد شدن گیاه می شود.
در فصل تابستان هر 10 روز یکبار گیاه را آبیاری کنید و در فصل زمستان آبیاری گیاه را به ماهی یکبار کاهش دهید. قبل از آبیاری دقت داشته باشید خاک گیاه کاملا خشک باشد. لازم به توضیح است در هنگام آبیاری گیاه را در آب فراوان غوطه ور نکنید.
نور مناسب برای نگهداری آلوورا
آلوئه ورا در نور زیاد شادابی خود را حفظ می کند بنابراین این گیاه برای رشد بهتر به 5 الی 6 ساعت نور در طول روز نیاز دارد. دقت کنید آلوئه ورا را در برابر تابش مستقیم و سوزان خورشید قرار ندهید، بهترین نور برای این گیاه نور غیر مستقیم است.
بهترین دما برای نگهداری گل آلوورا
بهترین دما برای نگهداری گیاه آلوورا ، دمایی بین 17 تا 25 درجه است. اگر در فصل تابستان گیاه را در خارج از خانه نگهداری می کنید، بهتر است زمانی که هوا بسیار گرم و آفتاب سوزان است گیاه را به دورن خانه انتقال دهید. در فصل زمستان نیز در شب های سرد گیاه را به درون منزل انتقال داده تا سرمای هوا باعث یخ زدگی گیاه نشود.
رطوبت
این گیاه نیاز فراوانی به رطوبت ندارد ولی در رطوبت فراوان رشد خوبی از خود نشان می دهد. همچنین می توانید آلوورا را در سرویس بهداشتی و حمام های نور گیر که رطوبت بالایی دارند نگهداری کنید.
خاک مناسب آلوورا
نکته ای حائز اهمیت در رابطه با خاک آلوئه ورا، زهکشی خاک است. بهتر است خاک این گیاه زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی به راحتی از خاک خارج شود. ماندن آب در خاک و مرطوب بودن آن باعث پوسیدگی ریشه آلوورا می شود.
می توانید از خاک های آماده کاکتوس و خاک باغچه برای آلوورا استفاده کنید. همانطور که گفته شد تنها نکته مهم در خاک آلوورا، زهکشی آن است.
کوددهی
در صورتی که خاک آلوورا حاصلخیز است کافیست سالی یکبار از کودهای رقیق برای گیاه استفاده کنید. لازم به ذکر است بهترین زمان برای کوددهی آلوورا در فصل بهار است.
در صورتی که خاک گیاه حاصلخیز نباشد می توانید از کودهای محلول یا نامحلول، ماهی یکبار یا هر دوهفته یکبار برای گیاه استفاده کنید.
تعویض گلدان آلوئه ورا
آلوئه ورا رشد نسبتا سریعی دارد، بنابراین سالی یکبار باید برای تعویض گلدان اقدام کنید. بهتر است در زمان تعویض گلدان خاک گیاه را هم تعویض کنید تا گیاهتان رشد بهتری داشته باشد.
خلاصه شرایط نگهداری گل آلوورا
در جدول پایین به طور خلاصه و مختصر، شرایط نگهداری گل آلوئه ورا آورده شده است، و در صورتی که فرصت مطالعه مقاله کامل را ندارد برای شما کاربردی خواهد بود. توجه شما را به جدول پایین جلب می کنم.
💦 آبیاری | در تابستان 10 روز یکبار – در زمستان ماهی یکبار |
☀️ نور | نور ملایم خورشید |
🌡️ دما | بین 17 تا 25 درجه |
💧رطوبت | مناسب برای هر شرایط رطوبتی |
🌱 خاک | خاک با زهکشی بالا |
🌱 کوددهی | در فصل بهار |
🌱 تعویض گلدان | سالی یکبار |
🌿 تکثیر | استفاده از پاجوش |
تکثیر آلوورا
یکی از بهترین و موثر ترین راه های تکثیر آلوئه ورا استفاده از پاجوش ها است. هر شش ماه یکبار پاجوش هایی در اطراف گیاه مادری رشد می کند که می توانید آنهارا از گلدان اصلی خارج کرده و در یک گلدان دیگر بکارید.
دقت کنید زمانی که پاجوش ها بسیار کوچک هستند آنهارا از گیاه مادری جدا نکنید زیرا در این صورت احتمال رشد پاجوش ها کم است.
خواص آلوئه ورا
اکثر افراد بر این باورند که خواص آلوورا بیشتر برای پوست و زیبایی است ولی این گیاه خواص بیشمار زیادی دارد. برخی از خواص آلوورا شامل : بهبود بیماری های دهان و دندان، بهبود بواسیر، بهبود زخم معده، موثر در کاهش کلسترول خون، جلوگیری از ریزش مو، درمان بیماری های مری، درمان کبد، درمان بیماری های پوستی و افزایش و طراوت پوست می شود.
برای مطالعه خواص گیاه آلوورا به طور کامل و علمی، می توانید به مقاله خواص آلوئه ورا مراجعه فرمایید.
بیماری ها
اغلب این گیاه دچار مشکل خاصی نمی شود و نیاز به مراقبت فراوان ندارد، ولی برخی از مشکلاتی که ممکن است برای آلوورا ایجاد شود را برای شما خواهیم گفت
قهوه ای شدن و ریزش برگ ها
- این مشکل می تواند در پی آفتاب سوختی ایجاد شده باشد. برای حل این مشکل گیاه را دور از آفتاب نگهداری کنید و آنرا در محل سایه آفتاب قرار دهید.
- یکی دیگر از علل قهوه ای شدن برگ های گیاه می تواند در پی تغییرات دمایی باشد. اگر گیاه را در دمای کمتر از 10 درجه نگهداری کنید شاهد قهوه ای شدن برگ های آلوئه ورا خواهید بود. در فصل زمستان گیاه را به داخل خانه منتقل کنید و در دمایی بین 17 تا 25 درجه نگهداری کنید.
پژمردگی و خشک شدن برگ ها
دلیل این مشکل کم آبی گیاه است و برای برطرف کردن آن کافیست به مدت 10 الی 15 دقیقه گیاه را در تشت پر از آب قرار دهید.
نرم شدن برگ ها و پیدایش نقاط لزج روی برگ ها
این بیماری نشانه آبیاری زیاد گیاه است بنابراین آبیاری را کاهش داده و قبل از آن بررسی کنید که خاک گیاه کاملا خشک باشد.
در صورت هرگونه سوال در رابطه با نگهداری آلوئه ورا آنرا در انتهای همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان ما، شمارا راهنمایی کنند.
سلام من یکسالو نیمه آلوورامو گرفتم اما رشد نمیکنه شنیدم قرص اسپرین و ال دی برای رشدش خوبن درسته🤔
سلام دوست عزیز
لطفا موارد ذکر شده را رعایت فرمایید و گیاه را با کود های مناسب کوددهی کنید.
ممنون از زحمت هایی که برای اطلاعاتی که درموردگلها به ماداده ومی دهید زنده و موفق باشید
سلام دوست من
خوشحالم که مطالب براتون مفید بوده
سلام.من چند سال بود که یک گلدون آلوئه ورا داشتم. رشد خوبی هم داشت.هفته ای یکبار آب کمی میدادم.یک نفر که گلخونه داشت گفت سه هفته ای یکبار آب بده.متاسفانه الان بیشتر برگهای پایینی حالت پوسیدگی پیدا کردن و گلدون داره از بین میره.لطفا منو راهنمایی کنید که بتونم همون قسمت بالا و برگهای جوانتر رو نجات بدم.ممنون
سلام لیلای عزیزم
احتمالا قسمتی از ریشه دچار پوسیدگی شده، توصیه می شود گیاه را از گلدان خارج کنید و خاک آنرا تعویض نمایید.