آشنایی با روش نگهداری گل داوودی + نکات مهم در پرورش گل داوودی
گل داوودی یکی از گیاهان زیبا آپارتمانی است که نگهداری راحتی دارد، و می توانید با رعایت چندین نکته ساده این گیاه را در منزل با باغچه خود پرورش دهد. در صورتی که قصد نگهداری از این گیاه را دارید حتما تا انتها این مقاله همراه جایاگرین باشید.
گل داوودی و مقدمه ای بر آن
گل داوودی یکی از گیاهان زیبا آپارتمانی است و زادگاه این گل چین و ژاپن می باشد. گونه های گل داوودی به 200 نوع می رسد که شرایط نگهداری تقریبا مشابهی با هم دارند. گل داوودی از خانواده کامپوزیت است و آنرا در زبان انگلیسی به نام Chrysanthemum می شناسند. جالب است بدانید اگر گل داوودی را در شرایط گلخانه ای نگهداری کنید، شاهد گلدهی آن در تمام طول سال خواهید بود. این گل زیبا به دو شکل تک گل و خوشه ای رشد می کند که این دو حالت شرایط نگهداری یکسانی دارند، در ادامه این مقاله شرایط نگهداری گل داوودی را به طور کامل برای شما عزیزان بیان کرده ایم.
انواع گل داوودی
قبل از نکات مهم در نگهداری از گل داوودی قصد داریم تا انواع این گل را با هم بررسی نماییم. همانطور که گفته شد گل داوودی بیش از 200 نوع دارد که برخی از آنها عبارت اند از:
گل داوودی عنکبوتی
یک نوع از گل داوودی است که علت داشتن برگ های باریک و بلند مانند پاهای عنکبوت، به نام گل داوودی عنکبوتی نام گرفته است. این گونه از گل داوودی به طور معمول به رنگ زرد دیده می شود.
گل داوودی آنمون
این نوع از گل داوودی به رنگ های مختلفی دیده می شود این گونه در اطراف دارای گل برگ و در وسط دارای یک مرکز برآمده می باشد.
منگوله ای
این نوع دارای اندازه کوچکتر نسبت به سایر گونه ها است و معمولا به رنگ های قرمز، صورتی و سفید دیده می شود. حالت این گونه به شکل گرد و همانند منگوله می باشد.
گل داوودی قلمویی
یکی از زیبا ترین گونه های گل داوودی است که گل برگ هایی به شکل قلمو دارد.
گل داوودی پامپون
گل های این گونه دارای حالتی گرد و مدور هستند که رشد نسبتا کمی دارند. گل برگ های این گونه از گل داوودی به شکل خمیده بوده و با آرایشی خاص در کنار هم قرار گرفته اند.
نگهداری گل داوودی
خب تا اینجا مقاله مقداری با گل داوودی و گونه های مختلف آن آشنا شدیم، در ادامه روش های نگهداری از این گل به طور کامل توضیح داده شده است که پیشنهاد می کنیم حتما این نکات را به طور کامل و دقیق مطالعه فرمایید.
آبیاری گل داوودی
این گل یکی از گیاهانی است که برای رشد بهتر نیاز به آبیاری زیادی دارد، در فصل تابستان و روز های گرم سال، می توانید هر روز صبح گیاه را آبیاری نمایید تا آب مورد نیاز گل داوودی شما به خوبی تامین شود. روشن است با سرد شدن هوا باید آبیاری را کاهش داد به طور معمول در فصل زمستان هر دو الی سه روز یکبار، زمان مناسبی برای آبیاری این گل می باشد.
دقت داشته باشید از آنجایی که گل داوودی برای رشد بهتر نیاز به آبیاری زیادی دارد، بهتر است همیشه خاک گیاه کمی مرطوب باشد. لازم به توضیح است غوطه ور کردن گیاه در آب و آبیاری بیش از اندازه می تواند باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه شود.
نور گل داوودی
این گل برای رشد بهتر به نور زیادی نیاز دارد و اگر شما بتوانید نور مناسب این گیاه را به خوبی تامین نمایید شاهد رشد سریع آن خواهید بود. به طور متوسط گل داوودی باید روزانه 6 الی 7 ساعت در معرض تابش نور خورشید قرار گیرد. دقت کنید لازم نیست گیاه را در معرض تابش سوزان آفتاب قرار دهید زیرا این کار نه تنها باعث رشد گیاه نشده بلکه موجب سوختن برگ های گل داوودی خواهد شد.
پس نور ملایم می تواند برای رشد این گیاه مناسب باشد، البته نگهداری این گل در محل هایی با نور کم باعث کاهش گلدهی و بسته شدن غنچه های در حال رشد می شود.
رطوبت مناسب گل داوودی
همانطور که در قسمت آبیاری گفته شد، این گیاه برای رشد بهتر نیاز به تامین رطوبت و آبیاری مناسب دارد، می توانید با غبار پاشی یا ساخت جزیره، رطوبت مناسب برای رشد این گیاه را تامین نمایید.
دما گیاه داوودی
گیاه داوودی در دما های پایین رشد خوبی ندارد به همین خاطر در فصول سرد سال بهتر است گیاه را به درون خانه انتقال دهید. بهترین بازه دمایی برای نگهداری این گیاه، دمایی بین 20 تا 30 درجه می باشد.
هرس کردن
این گیاه برخلاف بیشتر گیاهان باید به طور منظم هرس شود. برای هرس کردن گیاه می تواند شاخه هایی که بیش از اندازه رشد کرده اند را از گیاه جدا کنید و قلمه بزنید. جدا کردن گل ها و شاخه های خشک از گیاه می تواند باعث افزایش رشد گل داوودی گردد.
گلدهی گل داوودی
معمولا این گیاه در فصل های پاییز و زمستان به گل می نشیند و همانطور که گفته شد کوددهی گیاه می تواند در گلدهی آن نیز موثر باشد. البته دقت داشته باشید تمامی گونه های گیاه داوودی در فصل زمستان به گل نمی نشینند و برخی از آنها در فصل های بهار و تابستان گل می دهند.
خاک گیاه داوودی
این گیاه نیاز به خاک خاصی ندارد و می توانید از خاک های آماده برای آن استفاده نمایید. همچنین ترکیب خاک های شن، ماسه، رس، خاک لوم و کود دامی برای این گل مناسب می باشد. دقت داشته باشید حتما خاک این گیاه باید زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی ناشی از آبیاری به خوبی از آن خارج گردد.
اسیدیته خاک گیاه داوودی باید اسیدی باشد زیرا خاک های قلیایی باعث زرد شدن و از بین رفتن گیاه خواهند شد.
کوددهی گیاه داوودی
در صورتی که تمایل دارید این گیاه رشد بهتری داشته باشد و به گل بنشیند می توانید از کود های محلول و غیر محلول استفاده نمایید. همچنین کود دامی پوسیده می تواند برای گیاه مفید باشد و باعث افزایش رشد آن گردد.
تعویض گلدان
معمولا این گیاه به دلیل رشدی که دارد هر 1 الی 2 سال نیاز به تعویض گلدان پیدا خواهد کرد. البته این زمان برای تمامی گونه ها یکسان نیست. هر زمان که ریشه های گیاه از گلدان فعلی اش بیرون زد، زمان مناسب برای تعویض گلدان آن خواهد بود. دقت کنید گلدان جدید را خیلی بزرگ انتخاب نکنید، زیرا در گلدان های بزرگ بیشتر انرژی گیاه برای گسترش ریشه مصرف می شود و در نتیجه شما شاهد کاهش رشد گیاه خود هستید.
تکثیر گل داوودی
گل داوودی را می توان به روش های گوناگونی تکثیر کرد که در این قسمت برخی از متداول ترین و اثر بخش ترین این روش ها را برای شما بازگو خواهیم کرد. در ادامه قصد داریم تا تکثیر این گیاه را به روش های قلمه زدن و تکثیر با پاجوش توضیح دهیم.
قلمه زدن گل داوودی
اولین روش تکثیر گل داوودی قلمه زدن آن است برای این کار باید با استفاده از یک چاقو نیز، یکی از شاخه های گیاه را قطع کنید. سپس این شاخه را در آب قرار دهید و هر 3 روز یکبار آب آنرا تعویض نمایید. پس از گذشت چند هفته شاهد ریشه زدن قلمه خواهید بود.
سپس شاخه دارای ریشه را در خاک بکارید آنرا در محیطی نسبتا گرم نگهدارید و خاک آنرا مرطوب کنید. پس از چند هفته گیاه شما خودش را گرفته و شما توانسته اید آنرا به درستی تکثیر نمایید.
در این ویدیو به طور کامل روش قلمه زدن گل داوودی نشان داده شده است.
تکثیر گل داوودی با پاجوش
تکثیر گیاه با پاجوش یکی از ساده ترین و موثر ترین روش ها می باشد. در این روش تنها کافیست گل های کوچکی که در گلدان و کنار گیاه مادر رشد کرد اند را به آرامی همراه با ریشه آن جدا کنید و در گلدانی مجزا بکارید. سپس خاک گلدان جدید را مرطوب نگهدارید تا پاجوش ها رشد کنند. تکثیر گیاه داوودی به روش پاجوش موثر تر است و در مدت زمانی کوتاه تری نسبت به قلمه زدن نتیجه می دهد.
بیماری ها و مشکلات گل داوودی
زرد شدن گیاه
یکی از مشکلاتی که ممکن است در نگهداری از گل داوودی با آن مواجه شوید، زرد شدن ساقه و برگ های این گیاه می باشد. معمولا به دلیل آبیاری بیش از اندازه این مشکل بوجود می آید و برای رفع آن کافیست آبیاری گیاه را کاهش دهید و تا قبل از خشک شدن خاک، گیاه را آبیاری نکنید.
سوختگی برگها و گل ها
این مشکل به دلیل قراردادن گیاه در آفتاب سوزان ایجاد می شود و برای رفع آن باید گیاه را به محیطی منتقل کنید که نور سوزان خورشید به آن نخورد. قراردادن گیاه در کنار پنجره و در نور ملایم می تواند در برطرف شدن این مشکل موثر باشد.
علت خشک شدن گل داوودی چیست؟
خشک شدن گل داووی علت های مختلفی دارد، اما قرار دادن گیاه در معرض نور شدید و آبیاری کم اصلی ترین دلایل خشک شدن گل داوودی می باشد.
آفت های سفید زیر برگ ها
به احتمال خیلی زیاد شپشک های آرد آلود به گیاه شما حمله کرده اند و برای رفع آن باید با استفاده از قارچ کش های مخصوص شپشک آردآلود گیاه خود را سم پاشی نمایید. در صورت مشاهده این شپشک ها هرچه سریعتر نسبت سم پاشی گیاه اقدام کنید، زیرا این شپشک ها می توانند آسیب های جدی به گیاه شما وارد کنند.
پیدایش تار عنکبوت در گلدان و زیر برگ ها
حملات قارچی و برخی از آفت ها دلیل اصلی پیدایش تار عنکبوت در گلدان گیاه هستند که می توان با استفاده از قارچ کش های مخصوص این مشکل را نیز برطرف کرد.
گل داوودی نماد چیست؟
گل داوودی در فرهنگ های مختلف، نماد های متفاوتی دارد اما به طور کلی گل داوودی در اکثر فرهنگ ها نماد زندگی طولانی، شادی، مثبت بینی خوشبختی و … می باشد.
البته لازم به توضیح است که رنگ های مختلف این گل، نماد های متفاوتی دارند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
گل داوودی قرمز نماد چیست؟
گل داوودی قرمز نماد عشق و علاقه است. در اکثر فرهنگ ها، عاشق و معشوق برای ابراز احساسات نسبت به یکدیگر، به هم گل داوودی قرمز هدیه می دهند.
گل داوودی سفید نماد چیست؟
جالب است که گل داوودی سفید به معنی وفاداری است، و هر کس به شخص دیگری گل داوودی سفید را هدیه دهد، به این معنی است که به وی کاملا وفادار می باشد.
گل داوودی زرد نماد چیست؟
جالب است بدانید که گل داوودی زرد نماد عشق یکطرفه می باشد. معمولا افرادی که به یک شخص علاقه مند هستند و می خواهند به طرف مقابل این عشق را اعلام کنند، به آن شخص گل داوودی زرد هدیه می دهند.
کلام پایانی
گل داوودی یکی از گیاهان زیبا و مقاوم است که نگهداری ساده ای دارد و با رعایت نکات پیش پا افتاده ای می توانید از این گیاه به خوبی مراقبت کنید. نگهداری از گل داوودی برای افراد مبتدی بسیار توصیه می شود اما در صورتی که مشغله کاری زیادی دارید و فرصت زیادی برای سر زدن به گیاه خود را ندارید، گل داوودی برای شما مناسب نیست و توصیه می کنیم از گیاهانی که نیاز به رسیدگی زیادی ندارند نگهداری کنید. به طور مثال گیاه زاموفیلیا یک گیاه مناسب برای افرادی است که به علت مشغله کاری، نمی توانند وقت زیادی برای گیاه خود صرف کنند.
در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد این گیاه آنرا در انتها همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان جایاگرین در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان باشند.
تو این فیلمی که برای تکثیر گذاشتین یکی از شاخه هایی رو برید که گل نداشت؟ منم باید همین کارو کنم؟
سلام
بله باید شاخه فاقد گل رو قلمه بزنید.
سلام خسته نباشید، مرسی از مطلب خوبتون
ببخشید گل من برگ هاش سوخته
علت این مشکل چیه؟
سلام
این مشکل به خاطر خشکی و قرار دادن گیاه در زیر آفتاب شدید رخ میده، توصیه میشه گیاهو در محیطی با نور ملایم قرار بدین
سلام شب بخیر
مرسی از مطلب خوبتون
ببخشید میشه گل داوودی را در آپارتمان نگهداشت؟
سلام علیرضا جان
بله، نگهداری گل داوودی در آپارتمان مشکلی ندارد
در مورد تعویض گلدان یه سوال داشتم
بهتره گلدان کوچیک باشه یا بزرگ؟
سلام رسول جان
بهتره کوچیک باشه
سلام در حال حاضر گلخانه من گل مریم داره تا. ی ماه دیگه ب گل میرود ،بعد از برداشت میتونم گل دادوی کاشت کنم ک برا عید برداشت کنم ممنون از پاسخگویی
سلام دوست عزیز
بله مشکلی ندارد
سلام. آیا گل داوودی سمی هست؟
سلام دوست من
بله، لمس کردن این گل باعث التهاب و حساسیت پوستی میشه و باید از درسترس کودکان دور باشه