کاکتوس ها

نگهداری کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا + بهترین روش تکثیر

نام انگلیسی این کاکتوس Austrocylindropuntia subulata می باشد که متعلق به خانواده Cactaceae (کاکتاسه) است. کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا بومی آمریکای جنوبی است. این کاکتوس شکلی شبیه به استوانه دارد که گاهی تنه اصلی این کاکتوس می تواند تا 5 متر رشد کند و در این صورت قطری حدود 10 سانتی متر دارد.

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا و مقدمه ای بر آن

 کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا مانند سایر کاکتوس های دیگر از خارهایی تشکیل شده است اما برخلاف اکثر کاکتوس ها، خارهای کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا گوشتی هستند و باعث گزیدگی نمی شوند، جالب است بدانید که گل های این کاکتوس روی همین خارها می رویند.

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا
گلدهی کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا سوبولاتا به شرایط نامساعد محیطی بسیار مقاوم است و به رشد خود ادامه می دهد، کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا رشد بسیار سریعی دارد. مقاومت بالای این کاکتوس همراه با رشد سریع از ویژگی هایی است که باعث شده بسیاری از افراد به این کاکتوس زیبا علاقه مند شوند.

در فصل زمستان معمولاً برگ های این گیاه می ریزد و این موضوع کاملا طبیعی است و مشکلی ندارد، جالب است بدانید در برخی از کشور ها از برگ این کاکتوس به عنوان سبزی خوردن استفاده می شود.

آبیاری کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا سوبولاتا

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا نیاز زیادی به آبیاری ندارد و مقاوم به خشکسالی می باشد، توجه داشته باشید که این کاکتوس با آبیاری زیاد از بین می رود، ولی با آبیاری کم مشکلی برای این کاکتوس ایجاد نمی شود.

همانطور که گفته شد، کاکتوس آسترو سیلندر اپونتیا به خشکی مقاوم است بنابراین نیاز فراوان به آبیاری نخواهد داشت، توجه داشته باشید که نیاز گیاه به آبیاری در فصل زمستان بسیار کم می شود، زیرا با سرد شدن هوا این کاکتوس به خواب می رود و رشد چندانی ندارد، به همین دلیل اگر در این زمان گیاه را آبیاری نمایید، این امر باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه می شود.

دقت داشته باشید کاکتوس آستروسیلندر، در فصل تابستان هفته ای یکبار، و در فصل زمستان هر دوهفته یکبار، نیاز به آبیاری دارد.

نور مناسب کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا مقاوم به نور است و به نور زیاد علاقه دارد، این کاکتوس معمولا روزانه به 3 الی 4 ساعت نور خورشید نیاز دارد. در فصل های بهار و تابستان این کاکتوس را در فضای بیرون از خانه در محل سایه آفتاب به طوری که مقداری از نور ملایم آفتاب به آن بتابد قراردهید، این کار باعث می شود کاکتوس شما رنگ سبز تیره به خود بگیرد و برگ یا خارهای این کاکتوس رشد بیشتری داشته و درشت تر شوند. توجه داشته باشید که اگر شدت تابش نور خورشید به کاکتوس جوان زیاد باشد ممکن است لکه هایی روی این کاکتوس مشاهده کنید. برای برطرف شدن این لکه ها کاکتوس خود را به محلی که نور به طور ملایم روی آن بتابد منتقل کنید.

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا
آستروسیلندر اپونتیا

دمای مناسب کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا سوبولاتا چه دمایی است؟

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا سوبولاتا در دمای زیر 5 درجه سانتی گراد از بین می رود و همچنین توانایی تحمل دما تا 50 درجه را دارد. این کاکتوس در دمای بین 20 تا 40 درجه سانتی گراد بهترین رشد را خواهد داشت.

بنابراین این کاکتوس را در فصول سرد سال به داخل خانه و محلی گرم، نزدیک پنجره ای که نور خورشید به آن بتابد قراردهید.

خاک مناسب

کاکتوس آسترو به خاک سبک، مانند خاک ماسه ای با زهکشی مناسب نیاز دارد.

می توانید خاک مخصوص کاکتوس را از فروشگاه ها تهیه کنید یا با ترکیب 70 درصد ماسه، 10 درصد ورمی خاک و 20 درصد پیت ماس خاک مناسب این کاکتوس را بدست آورید.

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا
جایا ، راهنمای جامع نگهداری گیاهان

تغذیه

در فصل بهار و تابستان کودهای تقویتی را در آب حل کنید و آبیاری گیاه را انجام دهید. دقت داشته باشید فقط در زمان های رشد کاکتوس از کود استفاده کنید و با شروع فصل پاییز کودهی را متوقف کنید.

تعویض گلدان

گلدان  کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا را در فصل بهار تعویض کنید، این نوع کاکتوس معمولا سالی یکبار یا در مواقعی هر 2 سال یکبار نیاز به تعویض گلدان دارد. نکته ای که در مورد تعویض گلدان این نوع کاکتوس حائز اهمیت است این است که بعد از تعویض گلدان تا یک هفته به هیچ عنوان کاکتوس را آبیاری نکنید.

آموزش تکثیر کاکتوس سیلندریکا

کاکتوس سیلندریکا را هم از طریق بذر و هم از طریق قلمه می توان تکثیر کرد. بهترین راه تکثیر این کاکتوس قلمه زدن است که در ادامه آنرا برای شما شرح داده ایم.

قلمه زدن کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا

برای قلمه زدن با یک قیچی تیز و تمیز قلمه کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا سوبولاتا را جدا کرده، سپس به مدت 2 روز در جای خنک و خشک قرارداده و صبر کنید تا محل قلمه کاملا خشک شود، سپس قلمه کاکتوس را در خاک قرارداده و به مدت 10 الی 12 روز آنرا آبیاری نکنید تا کاکتوس ریشه دهد. بعد از گذشت این زمان می توانید کاکتوس خود را آبیاری کنید.

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا
کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا جوان

بیماری ها

کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا جزء کاکتوس های مقاوم است و معمولا دچار بیماری خاصی نمی شود، تنها عاملی که می تواند این نوع کاکتوس مقاوم را از بین ببرد، شته و شپشک آردآلود هستند که در ادامه همین مقاله برای شما راه های مقابله با این نوع مشکلات را بیان کرده ایم.

علت زرد شدن کاکتوس سلندریکا چیست ؟ 

  • به طور کلی کاکتوس ها گیاهان مقاومی هستند و معمولا دچار مشکلات خاصی نمی شوند اما در برخی از موارد می توان شاهد زرد شدن کاکتوس آستروسیلندر بود. دلایل زرد شدن این گیاه می تواند در پی پوسیدگی ریشه گیاه باشد. پوسیدگی ریشه این گیاه هم، اکثر اوقات به دلیل آبیاری بیش از حد رخ می دهد.
  • یکی دیگر از دلایل زرد شدن کاکتوس سلیندریکا ، وجود آفات در اطراف گیاه است که با سم پاشی گیاه می توان از زرد شدن گیاه جلوگیری کرد.
  • پوسیدگی قارچی کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا در اثر آبیاری بیش از حد و عدم استفاده از خاک با زهکش مناسب بوجود می آید. برای درمان میتوانید از قارچ کش بنویل یا کاربندازیم استفاده کنید.
  • کاکتوس آستورسیلندر ممکن از توسط شَته و شپشک آردآلود مورد حمله قرارگیرد. شپشک آردآلود یکی از آفت هایی خطرناک گیاهان است.
    این شپشک ها به صورت گروهی به گیاهان حمله می کنند و شیره گیاه را میمکند و باعث نابودی گیاه می شوند. برای از بین بردن این شپشک ها باید در ابتدا برگ های هرس شده گیاه را از گلدان خارج کنید،
    سپس با استفاده از کفشدوزک می توانید این شپشک هارا از بین ببرید. برای درمان شیمیایی جهت از بین بردن شپشک آردآلود می توانید از سموم سیستمیک هم استفاده کنید.

علت سیاه شدن برگ های سیلندریکا چیست؟

معمولا علت سیاه شدن برگ های آستروسیلندر می تواند کم آبی، نور کم و قارچی شدن گیاه باشد. در صورت مشاهده این مشکل ابتدا گیاه خود را به محیط پر نور تری انتقال دهید و آبیاری آنرا کاهش دهید. در صورتی که مشکل برطرف نشد و هنوز پابرجا بود به احتمال زیاد، کاکتوس شما قارچی شده است و باید از قارچ کش های استاندارد برای از بین بردن این قارچ ها استفاده نمایید.

کاکتوس سیلندریکا
راهنمای جامع نگهداری کاکتوس آستروسیلندر

در مقاله  کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا به طور کامل در رابطه با نگهداری این گیاه و راه های تکثیر و درمان بیماری های این کاکتوس صحبت شد. امید است توانسته باشیم به تمامی سوالات شما در مورد کاکتوس سلندریکا پاسخ داده باشیم.

در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد کاکتوس آستروسیلندر اپونتیا سوبولاتا ، آنرا در انتهای همین مقاله برای ما بنویسید تا کارشناسان ما در کوتاهترین زمان پاسخگوی شما باشند.

4.5/5 - (45 امتیاز)

جایاگرین

جایاگرین | راهنمای جامع نگهداری گیاهان - جایاگرین فعالیت خود را از سال 99 در زمینه گیاهان آغاز کرده است. در این وب سایت سعی کردیم تا هر آنچه برای نگهداری، پرورش، تکثیر و رفع بیماری های گیاهان احتیاج دارید را به شما توضیح دهیم.

‫57 دیدگاه ها

  1. کاملترین و مفیدترین مقاله ای بود که درمورد این کاکتوس تونستم پیدا کنم. مرسی از سایت خوبتون

      1. سلام من این کاکتوس رو دارم تو باغچه حیاط کاشتم و مقداری از ریشه بیرون موند و الان بعد از دو ماه قسمتای بالایش خالی و سیاه شده راه درمانی داره؟؟؟

  2. سلام
    کاکتوس من حدود چهل سانت شده
    میگن باید کوتاهش کنی
    آیا لازمه تنه اش رو قطعش کنم یا نه

    1. سلام حمیدرضا جان
      بله می تونید کوتاه کنید و دوتا کاکتوس داشته باشید
      اگر هم تمایل به کوتاه کردن ندارید مشکلی نداره و می تونید گلدون کاکتوس خودتون رو بزرگترین کنید.
      اگر کوتاه نکردید فقط مراقب باشید که تنه کاکتوس نشکنه

  3. سلام و خسته نباشید.مرسی از مطالب خوبتون.ببخشید من کاتوسم رو تازه خریدم… تقریباً ۱ هفته،امروز دیدم نوک برگ هاش داره سیاه میشه…چیکار باید بکنم….؟؟

    1. سلام، ممنون که مطالعه کردین
      نور کم، آبیاری زیاد و بیماری های قارچی می تونن دلیل این مشکل باشند. بهتره گیاه را در معرض نور بیشتری قرار بدین و آبیاری رو کاهش بدین، اگر مشکل بعد از چند هفته برطرف نشد به احتمال زیاد گیاه قارچی شده و باید از قارچ کش استفاده کنید.

        1. سلام گیاه سیلندریکای من ریشش گندیده بود اوردم بیرون و برش زدم گذاشتم که خشک بشه محل برش و بعد بکارم ولی رنگ گیاه کم رنگ شده فکر میکنید درست بشه ؟
          ممنون از اطلاعات خوبتون

          1. سلام دوست عزیز
            احتمال خرابی گیاه وجود دارد
            می توانید قسمت های سالم را قلمه بزنید.

  4. سلام خسته نباشید،مرسی از مطالب خوبتون
    کاکتوس من یک متر شده و ۶،۷ تاهم از سرش رشد کرده ولی برگاش زرد میشن خودشم کمرنگ شده اگه ریشه رو به پوسیدگی باشه باید چیکار کنم که درست شه ممنون میشم که راهنمایی کنید خیلی برام مهمه نمیخوام خراب شه

    1. سلام ممنون که مطالعه کردین
      باید گیاه رو از خاک خارج کنید و ریشه هارو بررسی کنید. در صورتی که ریشه ها پوسیده یا شل شده باشن، اونارو جدا کنید، خاک گلدان کلا عوض کنید و مجدد گیاه رو در خاک بکارید.
      اگر ریشه ها سالم بود به احتمال خیلی زیاد به علت آبیاری این مشکل بوجود آمده و باید ابیاری گیاه رو کاهش بدین

      1. سلام وقت بخیر خارهای کاکتوس سلیندریکا من زرد شده میشه بفرمائید دلایلش رو بگید و بفرمایید چکارش کنم

  5. سلام وقت بخیر
    ممنون بابت مقاله عالیتون
    سیلندریکای من خیلی بلند شد و خم داره میشه
    امکان فرم دهی براش هست یا نه؟

    1. سلام دوست عزیز، ممنون که مطالعه کردین
      می تونین یک تکه چوب در گلدان قرار دهید و گیاه را روی آن تکیه دهید ولی این کارو توصیه نمی کنم و بنظرم بهتره گیاه رو قلمه بزنید.

  6. با عرض سلام وخسته نباشید.بسیار ممنون از مطالب مفید و کامل شما.گیاه من حدود شصت سانت ارتفاع داره و از فاصله سانتی روی خاک دو شاخه هست حدود یک هفته است که حالت لسی گرفته و افتاده و قیمی که قبلا گذاشتم نگهش داشته همه شاخه های فرعی هم لس شدن. جلوی پنجره شالی نور گیر هست . علت لس شدن گیاه چی میتونه باشه.شاخه های فرعی چروکیده شدن ولی شاخه اصلی هنوز چروک نشده

    1. سلام دوست عزیز
      احتمالا شما گیاه رو زیاد آبیاری می کنید. مدتی آبیاری رو کاهش بدین و اجازه بدین خاک کاملا خشک بشه، چند هفه صبر کنید تا ببینید نتیجه چی می شه
      اگر خیلی رشد کرده و نمیتونه حالت ایستاده خودشو حفظ کنه باید اونو قلمه بزنید.
      اگر نمی خواید قلمه بزنیدش باید در محیط پر نوری قرار بدین گیاه رو و با استفاده از کود اونو تقویت کنید تا قطر ساقه بیشتر بشه

      1. سلام.ممنون از مطالب خوبتون.چیکار کنم که سرش چند تا شاخه بشه.چند بار کوتاه کردم ولی فقط همون نقطه رشد میکنه و چند متر میشه ولی چند شاخه نمیشه

  7. سلام و درود.
    این کاکتوس من فقط طولی رشد می کنه و رشد عرضی نداره.آیا مشکلی در روند رشدش به وجود اومده؟!

    1. سلام دوست عزیز
      گیاه رو دربرابر نور مستقیم خورشید قرار بدین و اونو کوددهی کنید.
      اگر خیلی وقته خاکش تعویض نشده بنظرم بهتره خاک گلدان هم عوض کنید.

      1. سلام و درود
        ممنون از مقاله کاملتون
        فقط ممنون میشم بفرمایید ک آیا وقتی ک این گیاه گل میده،گلش باعث ایجاد میوه میشه؟؟ یا اگه نه بفرمایید ک زیر گل ک ی تیکه کوچیکه چی هست؟؟مال من به دلیل شرایط مناسب خیلی بزرگ شده و تعداد زیادی هم گل داده

        1. سلام سعید جان
          خیر، گل های این کاکتوس تبدیل به میوه نمی شوند.
          بله اگر شرایط محیطی برای گیاه مناسب باشه رشد خیلی خوبی خواهد داشت.

  8. سلام روزتون بخیر
    من یه دیش گاردن هدیه گرفتم که یه دونه از این کاکتوس هم توش هست و حدود دو هفته ست که این کاکتوس ها توی این گلدون کاشته شدن ولی این کاکتوس همزمان با این که داره از بالا رشد میکنه از پایین داره هی برگ هاش زرد میشه و پلاسیده و میفته… میخواستم ببینم جای اون برگ هایی که افتاده بازم برگ درمیاد یا نه و این که مشکل چیه…چیکار کنم اینجوری نشه؟! الان حدود ۱۰ سانته ضمنا

    1. سلام امیرحسین جان
      معمولا با رشد گیاه برگ های پایینی میریزه ولی اگر ریزش برگ ها خیلی زیاده احتمالا آبیاری گیاه زیاده، ابیارو رو کاهش بدین و قبل از خشک شدن کامل خاک اونو آبیاری نکنید.
      معمولا در این گیاهان از خاک های مناسب هم استفاده نمیکنند، اگر آبیاری درست انجام میدین پس باید خاک گیاه کاملا تعویض کنید.

      1. سلام وقتتون بخیر،
        بعد این که سر کاکتوس زده شد خود کاکتوس داخل گلدون باید در معرض نور زیاد باشه یا کم تا سرش بسته شه؟

  9. سلام خسته نباشید.
    ممنون از مطالب مفید و خوبتون
    اگه خار های این کاکتوس کنده بشه احتمال رشد دوباره خار هاش هست یا نه؟ اگه هم هست با چه روش هایی رشد میکنه؟

    1. سلام زیبا جان
      مشکلی نیست و میتونین با قلمه زدن کاکتوس آسترو سیلندریکا را تکثیر کنید.

  10. با سلام و تشکر – فوق العاده بود – ممنون بابت اطلاعات کاملتان – من این کاکتوس را 2 ساله دارم و الان 2 شاخه اصلی آن حدود 80 سانت و 50 سانت شده و کلا حدود 3 شاخه اصلی داره و چند تا شاخه کوتاه – اما مدتی است که شاخه های اصلی شل شدن و هر طرف که چوب میزارم تا صاف وایستن دوباره از طرف مقابل شل میشن – این مریض شده یا طبیعیه؟ البته شرایط نگهداری گیاهم همانطور که فرمودید آب کم (هر 20روز 2 لیوان) نور زیاد غیر مستقیم و فیلتر شده داره – خاک شن و ماسه کاکتوس داره – زحکش مناسب داره – گلدان سطلی قطر 50 سانت داره – از اونجایی که تیغ های وحشتناکی داره تابحال نتونستم خاکش رو عوض کنم . اخیرا یک گیاه فروشی کود مایع و سیاه رنگی را به نام کود کامل کاکتوس بهم داد و 2 دفعه طبق دستور دادم ولی دیدم داره شل تر میشه دیگه ندادم کود را البته قبل کود دهی هم شل بود ممنون میشم با توجه به شرایطی که عرض کردم راهنمایی کنید تا کاکتوسم را نجات بدم .

    1. سلام عارف جان
      اینطور که گفتین تمامی شرایط نگهداری را به درستی رعایت کرده اید
      ولی طول کاکتوس هم زیاد شده و میتونین با قلمه زدن این مشکل را برطرف کنید.

  11. با عرض سلام و خدا قوت،
    ممنون از مطالبتون، من این کاکتوس رو دو سالی هست که دارم ، آلمان زندگی میکنم نور آفتاب زیاد نیست اما روی پنجره ی روی شوفاژ هست و رشدش بد نبوده . مدتی مریض شدم و بیمارستان بستری بودم متاسفانه آبیاری نشد و شاخه های کوتاه تیغ مانندش، کم آب و باریک شدن. بعد از مرخص شدنم دوباره شروع کردم مثل سابق آبیاری کردن.
    الان برگ مانند های پایینش دارن زرد میشن و بالاتری ها دارن خشک میشن.
    خیلی دوستش دارم دلم نمیخواد ازبین بره.

    الان مدتیه که تیغه ها از پایین زرد میشن

    1. سلام دوست من
      فعلا آبیاری را کاهش بدین و اجازه بدین که گیاه استراحت کنه
      احتمالا به خاطر تغییر فصل این مشکل رخ داده و جای نگرانی نداره

  12. سلام من گیاهو خیلی وقته دارم ولی الان تنه گیام چروک شده و شل شده از چی میونه باشه ممنون میشم کمک کنین

  13. سلام. گیاه سیلندریکای من از داخل خاک شروع به زرد شدن کرد. از قسمت بالاتر که سبز بود گیاه رو قیچی کردم و دو روز گذاشتم خشک بشه و الان مجدد در همون گلدان قبلی کاشتم. آیا الان که هنوز ریشه نداره باید بذارم مقابل نور خورشید یا در سایه باشه؟

    1. سلام فرناز جان
      بهتره گیاه را در محیطی قرار دهید که نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کند.

  14. درود بر شما ،کاکتوس من چند شاخه بلند داره اگر بخوام هر کدام چند شاخه بشند میتونم کاری کنم ضمنا الان پاییز داره میاد آیا سر برداری برای قلمه بکنم یا تا عید صبر کنم
    سپاسگزارم

    1. سلام دوست من
      میتونین با قلمه زدن تعداد گیاهتون را تکثیر کنید.
      بهتره تا عید صبر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا